• Gašpar Gašpar Mišič
    Gašpar Gašpar Mišič
    Foto: Tomaž Primožič/Fpa

V sporu z Luko sodišče delno ugodilo Mišiču

petek, 14. julij 2017, 20:00

Delovno sodišče v Kopru je nekdanjemu predsedniku uprave Luke Koper Gašparju Gašparju Mišiču delno ugodilo v pravdi zoper nekdanjega delodajalca, je na podlagi neuradnih podatkov poročal Radio Slovenija. Zaradi prenehanja pogodbe o zaposlitvi naj bi bil upravičen do nekaj več kot 130.000 evrov.

LJUBLJANA > Razrešitev Gašparja Gašparja Mišiča bi Luko lahko stala nekaj več kot 130.000 evrov, navaja Radio Slovenija. Sodišče naj bi mu prisodilo izplačilo plač za 10 mesecev in zneska za obdobje do nove zaposlitve v komunalnem podjetju.

Mišič sodbe za nacionalni radio ni želel komentirati, saj z njo še ni seznanjen. Terjal je sicer plačilo za celoten prezgodaj končani mandat.

Pravda na delovnem sodišču se je po prekinitvi nadaljevala, potem ko je višje sodišče konec lanskega leta pravnomočno odločilo, da je bil sklep o odpoklicu Gašpar Mišiča s funkcije predsednika uprave Luke Koper aprila 2014 ničen. Nadzorni svet Luke ga je razrešil zaradi “nedelovanja uprave”, kot je tedaj povedala predsednica nadzornega sveta Alenka Žnidaršič Kranjc.

Gašpar Mišič je sicer ob izidu sodbe višjega sodišča za Delo izrazil mnenje, da bi mu morala Luka izplačati osebne dohodke za dobo celotnega preostalega petletnega mandata, kar bi lahko znašalo od 700.000 do 800.000 evrov.

STA


Povej naprej:

 

Mnenja