V soboto že peta Koza Nostra

V soboto bo na zunanjih travnatih površinah Športno rekreativnega centra Bonifika v Kopru jubilejni peti Pandolo turnir Koza Nostra. Letos bo turnir izveden prvič, odkar je pandolo uvrščen pod šport, ta je tudi registriran kot živa kulturna dediščina.

V soboto bo na zunanjih travnatih površinah Športno rekreativnega centra Bonifika v Kopru jubilejni peti Pandolo 
turnir Koza Nostra. Foto: Martin Agostini Pregelj
V soboto bo na zunanjih travnatih površinah Športno rekreativnega centra Bonifika v Kopru jubilejni peti Pandolo turnir Koza Nostra. Foto: Martin Agostini Pregelj

KOPER > Namen turnirja, ki ga organizira Kulturno in športno društvo Dolga Štorija iz Kopra, je prav popularizacija te tradicionalne istrske igre.

“V KDŠ Dolga Štorija si z dogodkom prizadevamo ustvariti kakovostno športno in družabno aktivnost za udeležence vseh starosti ter predstaviti igro, ki je bila včasih del vsakdanjika. V petem letu izvedbe lahko s ponosom ugotovimo, da smo z našim delovanjem igro razširili predvsem na mlajše rodove, kar je bil tudi poglavitni cilj našega delovanja. KŠD Dolga Štorija je od leta 2013 tudi uradno registrirana kot nosilka izročila žive kulturne dediščine. Decembra 2014 pa je bila Zveza Društev Igre Pandolo Slovenije sprejeta v Olimpijski Komite Slovenije, zato lahko pandolo od lanskega leta uradno štejemo kot šport,” so sporočili organizatorji.

Branilka lanskega naslova je domača ekipa Mazza La Panda (Panda united), ki je v zadnjih dveh letih osvojila drugo mesto v državnem prevenstvu v pandolu. Turnir Koza Nostra ima tudi posebnost - prehodni Fair Play pokal Koza Nostra, ki ga bodo letos podelili že tretjič.

Najprej bo na vrsti turnir otroških ekip, predstavitev ekip in otvoritveni udarec bo ob 9. uri, temu pa bodo sledile predtekmovalne tekme. Po odmoru za kosilo in zaključku predtekmovalnega dela se bodo najboljše ekipe pomerile v izločilnih bojih vse do velikega finala.

Spletno uredništvo


Najbolj brano