V soboto v Taverni istrske dobrote

Društvo Vinol v soboto že 15. prireja tradicionalno Pokušino vin, oljčnih olj in istrskih dobrot. 22 članov društva se bo letos s svojimi pridelki predstavilo v koprski Taverni, so sporočili iz koprske občine.

Utrinek z lanaske prireditve Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Utrinek z lanaske prireditve Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER Člani društva Vinol, ki združuje vinarje, oljkarje in ljubitelje istrske zemlje iz Prad, Bertokov, Pobegov-Čežarjev in Sv. Antona, so se odločili, da bodo letošnjo 15. Pokušino vina, olja in istrskih dobrot iz Sv. Antona preselili v Koper in jo tako še bolj približali ljudem, še sporočajo iz koprske občine, ki je pokrovitelj prireditve.

To soboto bo tako v koprski Taverni med 11. in 20. uro moč okušati refošk, malvazijo, cipro - staro istrsko sorto, ki so jo obudili prav člani društva VInol, pa oljčna olja in druge istrske izdelke, kot so supe, fuži s tartufi, izdelki iz fig, siri in izdelki iz medu.

Obiskovalci prireditve bodo za deset evrov prejeli degustacijski kozarec in deset degustacijskih kuponov, s katerimi bodo lahko okušali različne dobrote na stojnicah.

Začetek prireditve ob 11. uri bo pospremila Godba na pihala iz Sv. Antona, ob 16. uri bo na sporedu nastop plesalcev Soy Cubano, ob 17. uri pa bo na vrsti podelitev priznanj za najboljša vina in oljčna olja s kulturnim programom in druženjem z Istrsko Vinsko kraljico Niko Breznikar. Nastopili bodo tudi pevci pevskega zbora iz Milj, s predstavo pa bo vse navzoče v pristnem istrskem narečju zabavalo tudi Društvo dobre volje iz Škofij. Zaključek pokušine bo ob 20. uri, čemur bo sledil koncert mlade rock skupine Teeneagers.

Spletno uredništvo


Najbolj brano