V soboto čistilna akcija Čista obala

“Zavihaj rokave, odpri srce in pridi na Čisto obalo” je stavek, s katerim organizatorji že tradicionalne čistilne akcije Čista obala letos nagovarjajo ljudi, ki jim ni vseeno za okolje.

 Foto: Unknown
Foto: Unknown

ISTRA > Čiščenje istrske obale se bo začelo v soboto ob 10. uri, sklenilo pa naj bi se ob 12. uri. Kdor želi pomagati, se lahko prijavi po elektronski pošti zavodtriniti@gmail.com ali po telefonu. Več informacij prejmete na telefonski številki 031/651-330.

Po opravljenem delu se bo začel družabni del - pogostitev in druženje prostovoljcev na plaži v Strunjanu. Akcija je organizirana pod okriljem Zavoda TRI-NITI in Inštitutom za vode Republike Slovenije (www.izvrs.si) ter v sklopu največje svetovne prostovoljne čistilne akcije obal, morij in jezer - International Coastal Cleanup (ICC) Ocean Conservancy.

Posebnost čiščenja obal na način ICC je v tem, da se med čiščenjem zbirajo tudi podatki o količinah in tipu zbranih odpadkov. Čiščenje poteka po skupinah od pet do deset ljudi, v kateri eden izmed prostovoljcev beleži odpadke, medtem ko drugi čistijo. AP


Najbolj brano