V petek protestni shod za zavetišče

Člani in podporniki Obalnega društva proti mučenju živali pripravljajo protestni shod v podporo obalnemu zavetišču za živali, ki bo v petek, 3. julija, ob 18. uri na Titovem trgu.

Protestni transparenti se v petek z Dvorov selijo v mesto, na 
Titov trg. Foto: Helena Race
Protestni transparenti se v petek z Dvorov selijo v mesto, na Titov trg. Foto: Helena Race

KOPER > Člani in podporniki Obalnega društva proti mučenju živali (ODPMŽ) so prepričani, da je prenos upravljanja zavetišča na Komunalo Koper zrežirana zgodba “tistih, ki imajo apetite po denarju”.

Jutri naj bi sicer predali ključe izpraznjenega azila, v katerem noč in dan dežurajo že več kot teden dni, v petek pa pozivajo k protestu, ki bo obv 18. uri na Titovem trgu.

“Ne moremo dovoliti, da zavetišče postane prostor za politiko, moč in denar. S svojim delom je ODPMŽ dokazal, da zna in zmore. Ne moremo dovoliti uničenja še ene nevladne organizacije v Kopru,” nizajo razloge za upor.

Na svoji facebook strani, kjer podrobneje pojasnjujejo svojo plat zgodbe in razloge, zakaj so zavrnili predlog sporazuma s Komunalo, so včeraj sporočili tudi, da so bili deležni poskusa vdora tako v zavetišče kot v društveno elektronsko pošto. S pomočjo IP naslova so prišli do hekerja, ki naj bi razvozlal geslo, a naj bi mu Google preprečil dostop do računa. “Zakaj bi to počel, oziroma kdo mu je to naročil, bomo skušali ugotoviti in zadevo predali policistom,” napovedujejo v ODPMŽ. NR


Najbolj brano