V koprski občini so končno objavili razpise

V koprski občini so vendarle objavili razpise, s katerimi bodo lahko nevladne ustanove in društva sofinancirala svoje programe in dejavnosti.

V koprski občini so vendarle objavili razpise, s katerimi bodo 
lahko nevladne ustanove in društva sofinancirala svoje 
programe in dejavnosti. Foto: Adriana Buzleta
V koprski občini so vendarle objavili razpise, s katerimi bodo lahko nevladne ustanove in društva sofinancirala svoje programe in dejavnosti. Foto: Adriana Buzleta

KOPER > Razpise so objavili šele zdaj, ker se je zapletalo zaradi začasnega financiranja koprske občine, saj z Občino Ankaran še vedno nista našli skupne rešitve za sporazumno delitev skupnega premoženja. Zdaj so končno na voljo razpisi za programe s področja socialnega varstva, za otroke in mladino, kulturne programe (kulturna društva, likovna in galerijska dejavnost, založništvo), šport, za promocijo zdravja ter programe, ki niso predmet drugih razpisov v občini. Sočasno bo objavljen tudi javni razpis za sofinanciranje delovanja turističnih društev. Za zdaj še ni znano, koliko denarja bo občina zagotovila za sofinanciranje programov, saj bodo zneske opredelili v proračunu oziroma s sklepi o začasnem financiranju. Na območju koprske občine deluje kar 733 društev, zavodov in ustanov.

NH


Najbolj brano