V globokem snu je slišal svoje petje

“Lepo napreduje. Pridno telovadi in če je pri volji, tudi kaj pove,” nam je novice o vse boljšem zdravstvenem stanju priljubljenega pevca in piranskega občinskega svetnika Slavka Ivančića, ki je pred mesecem in pol v prometni nesreči utrpel hude poškodbe glave, potrdila njegova žena Irena Ivančić.

Slavko Ivančić bo čez čas lahko spet pel. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Slavko Ivančić bo čez čas lahko spet pel. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

IZOLA > 7. julija se je po Istri hitro razširila vest o prometni nesreči pred lucijsko pošto, v kateri se je huje poškodoval voznik skuterja, ki mu je osebni avtomobil v krožišču izsilil prednost. Še bolj je završalo, ko se je razvedelo, da je bil nesrečni skuterist Slavko Ivančić.

Za njegovo družino se je začelo težko obdobje, polno strahu in negotovosti. Da bi Slavka čim bolje oskrbeli, so ga zdravniki v izolski bolnišnici uspavali v umetno komo.

“Zelo hudo je bilo, nihče ni vedel, kako bo z njim,” se Irena Ivančić ob premagovanju čustev, ki ji lomijo glas, spominja začetnega obdobja. “Z vseh strani smo dobivali sporočila podpore in toliko dobrih želja, da na vse sploh nisem utegnila odgovoriti.”

Zdaj je negotovosti naposled konec. Slavko je nedavno prišel znova k zavesti ter že ob prvem pogledu na svojce s kimanjem in mežikanjem dal vedeti, da jih prepozna. Kmalu je dahnil tudi svoja prva “čao” in “hvala”. “Počasi, a vztrajno napreduje, Vsak dan prinese majhno izboljšavo. Govori, jé normalno hrano, se ob pomoči tudi usede ... Doslej smo ga obiskovali le najožji člani družine, pred dnevi pa so začeli prihajati tudi prijatelji. Nekateri nas pokličejo in se napovejo, nekateri pa ne. To se mi ne zdi primerno. Slavko je vsakega vesel, vendar moramo v tem obdobju zelo paziti, da obiskov ni preveč, tisti, ki so, pa da so kratkotrajni,” opozarja pevčeva žena.

Zelo hvaležna je vsem podpornikom, predvsem pa osebju izolske bolnišnice. “Odlično skrbijo zanj. Ko je bil v umetni komi, so mu predvajali njegove pesmi, tudi posnetke, na katerih poje s starejšo vnukinjo.”

In kdaj bomo Slavka lahko spet slišali peti? “Še bo pel, to so mi zdravniki povedali. Kdaj? Na to vprašanje pa še nimajo odgovora. Ne smemo prehitevati, Slavka po okrevanju v Izoli čaka še rehabilitacija v Soči ... Potreben je čas. In tudi čez čas ni pričakovati, da bo vse spet točno tako, kot je bilo. A upajmo, da bo vsaj približno tako,” z zaupanjem gleda naprej. ILONA DOLENC


Najbolj brano