V četrtek zapore in obvozi zaradi kolesarske dirke

V četrtek se bo začela 590,9 kilometra težka kolesarska preizkušnja Po Sloveniji. Kolesarje 19 ekip bo vodila tudi skozi Koper in koprsko podeželje, kar bo terjalo začasne spremembe v koprski prometni logistiki.

Fotografija je simbolična. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Fotografija je simbolična. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER >Najdlje bo zaprta obalna cesta med Koprom in Izolo, in sicer med krožiščem s Piransko cesto (pred Semedelskim nadvozom) in križiščem s Krožno cesto. Tam bo popolna zapora prometa med 8. in 10. uro ter 16. in 19. uro. Med 10. in 16. uro bo promet dovoljen zgolj v smeri proti Izoli.

Za promet bo od 6. do 16. ure povsem zaprto tudi parkirišče pri stadionu Bonifika.

Obetajo pa se tudi krajše premične popolne zapore prometa (približno 15-20 minut) na nekaterih drugih občinskih in državnih cestah, po katerih teče trasa, med 15.30 in 19. uro.

Kolesarji bodo v koprsko občino prikolesarili po lokalni cesti od Kozine proti Črnemu Kalu, nadaljevali pa proti Mostičju in dalje proti Kubedu in Gračišču. V Gračišču bodo pri bencinskem servisu zavili v smeri Gradin, na naslednjem križišču pa proti Dvorom in Sv. Antonu. Pred cerkvijo v Sv. Antonu bodo zavili proti Marezigam (mimo Bužarjev) in se zapeljali skozi naselje, naprej skozi Babiče v Vanganel proti Šalari. Na krožišču v Šalari (pri hipermarketu Mercator) bodo zavili na državno cesto proti Šmarjam in takoj nato desno na staro Šmarsko cesto vse do centra vasi Gažon. Pot bodo nadaljevali mimo nogometnega igrišča na Gažonu in naprej proti Baredom v Izolo. V Koper se bodo vrnili po obalni cesti Izola-Koper, pri križišču s Krožno cesto pa bodo zavili proti Markovcu. Vozili se bodo po celotni Krožni cesti do krožišča s Vena Pilona, po kateri se bodo mimo šole OŠ Antona Ukmarja peljali vse do krožišča pri nadvozu Semedela (križišče s Tomšičevo ulico), zapeljali čezenj in nato na krožišču s Piransko cesto zavili ponovno na obalno cesto proti Žusterni. Nadaljevali bodo do Krožne ceste in krog čez Markovec in Semedelo ponovili. Cilj prve etape 23. dirke Po Sloveniji se bo sklenil v Žusterni, v bližini plaže.

Zaradi dirke bodo v četrtek tudi spremembe voznega reda in linij javnega potniškega prometa, še sporočajo iz koprske občinske uprave. Več informacij o spremembah v avtobusnem prevozu najdete tu.

Spletno uredništvo


Najbolj brano