V Valdoltri so bili mokri, še preden so skočili (video)

Po včerajšnjih novoletnih skokih v morje v Portorožu in Strunjanu je danes sledilo še januarsko kopanje v Valdoltri.

Novoletni skok v morje je v Valdoltri pospremil dež. Foto: Ilona Dolenc
Novoletni skok v morje je v Valdoltri pospremil dež. Foto: Ilona Dolenc

VALDOLTRA > S pomola v Valdoltri se je v morje pognalo približno 15 pogumnih fantov in deklet. Najmlajša je štela deset let najstarejši pa je bil 61-letni Roman Cvetko. Kljub dežju, ki je pospremil opoldnevni skok v morje, je januarske kopalce prišla podpret lepa gruča gledalcev. V Valdoltri so novoletno osvežitev torkrat pripravili tretjič in zagotovo ne zadnjič.

Druščina se je nato preselila pod prireditveni šotor v Ankaranu, kjer so domačini ves december uživali v prijetnem programu, ki je zadovoljil otroke in odrasle. Najbolj pa je - ne le Ankarančanov, pač pa tudi obiskovalce iz drugih krajev - navdušilo drsališče, na katerem je bilo tudi danes živahno.

V petek so skoke pripravili tudi v Strunjanu. Zbralo se je približno 20 pogumnežev, ki so okusili, koliko je še slano morje. Z njimi je zaplaval Strunjančan , 87-letni Rihard Knez. Plavalcem so se pridružili tudi prijatelji s čolni in skakali v vodo kot v poletnem času. Za pester program in šov na morju sta že tradicionalno poskrbela Daniele Trani in Jenny Knez. Manjkala ni niti pogostitev z domačimi “luganigami” (klobase) in toplim domačim kruhom. Za to so poskrbeli domačini in družba, ki se je organizacije lotila v gostilni Pod trto.

ID, CM


Najbolj brano