V SBI je za njim ostala praznina

V tragediji, ki se je v ponedeljek zgodila v izolski bolnišnici, je življenje izgubil 36-letni zdravnik urolog Luis Guillermo Martinez Bustamante.

Luis Guillermo Martinez Bustamante Foto: Jasna Arko
Luis Guillermo Martinez Bustamante Foto: Jasna Arko

IZOLA >

Rodil se je 23. junija 1980 v mehiškem Monterreyu, kjer je z odliko končal študij medicine na medicinski fakulteti na univerzi Universidad Autonoma de Nuevo Leon v istoimenski zvezni državi. Nostrifikacijo je leta 2006 opravil na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani, specializacijo iz urologije pa v Splošni bolnišnici Izola, Univerzitetni bolnišnici Santa Maria della Misericordia v italijanskem Vidmu ter v Univerzitetni bolnišnici Kanarskih otokov v Santa Cruzu de Tenerife v Španiji. Bil je član združenja Young Urologists Office in Evropske zveze za urologijo (EAU). Zadnjih deset let je delal v izolski bolnišnici in zdravstvenem domu (prek zasebne urološke ambulante Medur). Veljal je za izjemno priljubljenega in perspektivnega zdravnika, tudi kirurga, ki si je vzel čas za vsakega bolnika posebej. Njegovi sodelavci in prijatelji vedo povedati, da je številnim poklicnim dosežkom navkljub ostal skromen, preprost, topel in družaben. Z dosežki se ni hvalil, do vseh ljudi je imel enaka merila. Kot pristen Mehičan je bil ljubitelj nogometa.

Živel je v Kopru, kamor ga je pritegnila ljubezen, kasnejša življenjska sopotnica, priljubljena koprska zobozdravnica. Skupaj sta imela dva majhna otroka. MC


Najbolj brano