V Portorožu 74 novih privezov

Okolje Piran namerava z naložbo približno 400.000 evrov zgraditi tri plavajoče pomole ob glavnem portoroškem pomolu, kjer bo - skupaj z obstoječimi - na voljo 104 stalnih in 20 dnevnih privezov.

Ob glavnem portoroškem pomolu bo z izgradnjo plavajočih 
pomolov prostora za 124 plovil. Foto: Nataša Čepar
Ob glavnem portoroškem pomolu bo z izgradnjo plavajočih pomolov prostora za 124 plovil. Foto: Nataša Čepar

PORTOROŽ > “Gre za eno večjih investicij našega javnega podjetja, pa tudi piranske občine v letošnjem letu,” je povedal Alen Radojkovič, direktor Okolja Piran. Pridobitev za domačine bo predvsem 74 novih stalnih (komunalnih) privezov.

Poudaril pa je, da bi bilo z vidika prostorske ureditve kraja v prihodnje smiselno razmisliti o novi lokaciji za priveze plovil, in sicer v bližini nekdanjih skladišč soli. “Gre za plavajoče pomole, ki so premični. Za ta del akvatorija imamo vsa potrebna soglasja, za novo lokacijo pa so postopki za pridobitev vseh soglasij dolgotrajni. V bodoče se bo kljub temu treba lotili tudi tega projekta,” je menil. Ob glavnem pomolu pa naj bi po njegovih besedah ostal prostor za večja plovila, katerih lastniki bi želeli privez na privlačni lokaciji v centru Portoroža.

Radojkovič je še pojasnil, da so izvajalca del že izbrali in da bodo z deli predvidoma končali do konca leta. Število privezov se bo z 32 stalnih in približno 28 začasnih povečalo na 104 stalne in 20 dnevnih privezov. Naložba namreč vključuje 24 privezov dolžine 14 metrov, 20 privezov dolžine 12 metrov, 20 privezov dolžine deset metrov, 20 privezov dolžine osem metrov in 20 privezov dolžine šest metrov.

Trenutno je na čakalni listi približno 200 prosilcev za komunalni privez, pri čemer nove vloge še vedno prihajajo.

NATAŠA ČEPAR


Najbolj brano