V Pobegih zaživela splošna ambulanta

V prostorih krajevne skupnosti (KS) Pobegi-Čežarji je danes s svečano otvoritvijo zaživela splošna ambulanta, na katero so krajani čakali dolgih 14 let. Lečeča zdravnica bo Sanela Tepšić, ki je lani v Kopru prevzela ambulanto Borisa Poljšaka, ki se je upokojil.

V prostorih krajevne skupnosti (KS) Pobegi-Čežarji je danes s 
svečano otvoritvijo zaživela splošna ambulanta. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
V prostorih krajevne skupnosti (KS) Pobegi-Čežarji je danes s svečano otvoritvijo zaživela splošna ambulanta. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

POBEGI > Zdravstvena ambulanta bo pokrivala območje krajevnih skupnosti Pobegi-Čežarji, Sv. Antona in Bertokov in bo skrbela za približno 8000 ljudi.

Diplomirana medicinska sestra Jasna Birsa bo vzpostavila tudi referenčno ambulanto, kjer z vabili na preventivne preglede ljudi dopolnjuje znanje in hkrati prepozna tvegane paciente še pred izbruhom bolezenskih znakov. Skupaj s Tepšićevo pa v Pobege prihaja tudi zdravnica specializantka, ki ji bo v pomoč pri obravnavi pacientov.

Tepšićeva prihaja iz Banja Luke v Bosni in Hercegovini, pred lanskoletno selitvijo v Koper pa je imela nekaj let ambulanto v Celju.

Spletno uredništvo


Najbolj brano