V Piranu tudi to poletje filmski večeri pod zvezdami

S projekcijo filma Poletje v školjki se bo v sredo v Piranu pričel letošnji Kino pod zvezdami. Vsako sredo do konca avgusta si bo v Pastoralno kulturnem centru Georgios mogoče brezplačno ogledati filme, ki so že prepričali številne gledalce in kritike.

Prizor iz filma Poletje v školjki
Prizor iz filma Poletje v školjki 

PIRAN > Pred sredino projekcijo Poletja v školjki režiserja Tuga Štiglica bo potekal pogovor z direktorjem fotografije filma Radom Likonom ter Ljubom Struno, ki je v zlatih časih filmskih koprodukcij uspešno sodeloval s tujci, se od njih učil in v filmske ekipe vključil še mnogo drugih filmskih delavcev, so sporočili iz Društva meščanov mesta Piran, ki v sodelovanju s piransko župnijo organizira projekcije.

V juliju se bodo zvrstili nemški Ponarejevalci (Die Fälscher) režiserja Stefana Ruzowitzkyja, britanski Železna lady (The Iron Lady) Phyllide Lloyd, francoski Persepolis režiserke Marjane Satrapi ter bosanski Otroci SarajevaAide Begić.

Filmski večeri se bodo v avgustu nadaljevali s filmom italijanskega režiserja Giuseppeja TornatorejaMož, ki je ustvarjal zvezde (L' uomo delle stelle), sledili pa bodo še britanski Prstan zaobljube (Closing the ring) Richarda Attenborougha ter še en britanski film Štirje levi režiserja Cristopherja Morrisa. Za zaključek letošnjega Kina pod zvezdami bodo 27. avgusta zavrteli ameriško klasiko Lasje (Hair) režiserja Miloša Formana.

V primeru slabega vremena bodo projekcije v dvorani PKC Georgios.

STA


Najbolj brano