V Piranu bodo ponovno odprli ribarnico

Pirančanom bo znova na voljo ribarnica. Prostor pod občinsko stavbo na Tartinijevem trgu 2 je sameval pet mesecev, v petek pa bo vrata tam odprla Ribarnica Valmarin.

Prostor pod občinsko stavbo na Tartinijevem trgu 2 je sameval pet mesecev,  v petek pa bo vrata tam odprla Ribarnica Valmarin.
Prostor pod občinsko stavbo na Tartinijevem trgu 2 je sameval pet mesecev, v petek pa bo vrata tam odprla Ribarnica Valmarin. 

PIRAN > Ribarnica bo odprta vsak dan od 8. ure do 12.30, poleti pa od 7. do 13. ure.

Z Valmarinom upravlja družina Kante, ki se s prodajo rib ukvarja že več kot dve desetletji. Z občino so podpisali pogodbo za nedoločen čas, za najem dobrih 65 kvadratnih metrov površine pa bodo odšteli 720 evrov mesečno.

Pirančani so brez ribarnice ostali septembra, saj se je podjetje Delmar znašlo v stečaju in se umaknilo z vseh lokacij. Občina Piran je 12. decembra na spletni strani in v Uradnem listu objavila javno zbiranje ponudb za oddajo prostora. Prispeli sta dve ponudbi. Ena je bila nepopolna, vse pogoje je izpolnjevala le ponudba Valmarina. Piranski župan Peter Bossman je 23. januarja sprejel sklep o dodelitvi poslovnega prostora, 11. februarja pa z novo najemnico podpisal pogodbo.

NR


Najbolj brano