V Piranu bodo oddali šest neprofitnih stanovanj

Občina Piran je na spletni strani objavila razpis za oddajo šestih neprofitnih stanovanj. Upravičenci, ki bodo uspeli na razpisu, se bodo vselili predvidoma do konca leta 2015, stanovanje pa bodo dobili v najem za nedoločen čas, piše v razpisu.

Občina Piran je na spletni strani objavila razpis za oddajo šestih neprofitnih stanovanj.
Občina Piran je na spletni strani objavila razpis za oddajo šestih neprofitnih stanovanj. 

PIRAN > Prosilci, ki se želijo prijaviti na razpis, obrazec dvignejo na vložišču Občine Piran, dostopen pa je tudi na spletni strani piranske občine www.piran.si. Pravočasne bodo tiste vloge, ki jih bodo morebitni najemniki najkasneje do 31. marca oddali na vložišču ali pa jih bodo najkasneje tistega dne priporočeno poslali po pošti.

Najemnino bo občina določila na podlagi Uredbe o metodologiji za oblikovanje najemnin v neprofitnih stanovanjih ter merilih in postopku za uveljavljanje subvencioniranih najemnin oziroma na podlagi predpisa, ki bo veljal v času oddaje stanovanja v najem in urejanju najemnega razmerja.

Za lažjo predstavo navajajo, da najemnina za povprečno veliko dvosobno stanovanje v izmeri 55 kvadratnih metrov na podlagi trenutno veljavnih predpisov znaša približno 180 evrov.

Pri dodelitvi bodo imeli prednost mlade družine, družine z večjim številom otrok, invalidi in družine z invalidnim članom, družine z manjšim številom zaposlenih, občani z daljšo delovno dobo, ki so brez stanovanja ali so podnajemniki, žrtve nasilja v družini, osebe s statusom žrtve vojnega nasilja in prosilci najemniki ali uporabniki za določen čas neprimernih občinskih stanovanj. Če se bodo naknadno sprostila dodatna stanovanja, jih bodo prav tako oddajali po tem razpisu, in sicer do objave naslednjega, so sporočili iz piranske občinske uprave.

NR


Najbolj brano