V Marezigah izbrali najboljša mlada vina

V Marezigah so v okviru priprav na letošnjo 26. Martinjo v ponedeljek ocenjevali mlada vina letošnjega letnika.

Nagrajena vina in vina ostalih vinarjev  vinorodnega okoliša bo 
v Marezigah možno okušati tudi v soboto in nedeljo v času 
martinje. Foto: Bogdan Macarol
Nagrajena vina in vina ostalih vinarjev vinorodnega okoliša bo v Marezigah možno okušati tudi v soboto in nedeljo v času martinje. Foto: Bogdan Macarol

MAREZIGE > Degustacijska komisija pod vodstvom enologa Iztoka Klenarja je med 46 vzorci mladih vin iz vinorodnega okoliša Slovenske Istre izbrala najboljša mlada vina. Med 15 vzorci mladih malvazij je bila najboljša pridelana v vinski kleti Robija in Dorjana Korenike iz Kort. Drugo uvrščeno malvazijo je pridelal vinar Stanko Furlan iz Škofij, tretje mesto pa je pripadlo vinarju Franku Markoviču iz Izole.

Boj za najboljši mladi refošk se je odvijal med 24 mladimi refoški. Najboljšega je letos pridelala vinska klet Vina Prodan iz Semedele. Drugo mesto je zasedel mladi refošk vinarja Maria Zadela iz Prad, tretje uvrščena pa je vinska klet Vina Bordon iz Dekanov.

Podelitev priznanj najboljšim vinarjev bo v petek ob 18. uri ob otvoritvi tradicionalne 26. Martinje v Marezigah v marežganski Kanavi, ko bo na sporedu tudi letošnji martinov krst vina.

Nagrajena vina in vina ostalih vinarjev vinorodnega okoliša bo v Marezigah možno okušati tudi v soboto in nedeljo v času martinje.

Spletno uredništvo


Najbolj brano