V Luki včeraj odpremili približno 1000 tovornjakov

Po ponedeljkovi uvedbi osemurnega dela v Luki Koper se odprema tovora počasi vrača v normalo. Glede na količino opravljenega dela gre praktično za dvoizmensko delo. Tako je v ponedeljek delo na kontejnerskem terminalu potekalo tudi ponoči, v pristanišče je vplulo pet ladij, prav toliko pa odplulo, v tem času pa so odpremili okoli 1000 tovornjakov.

Po ponedeljkovi uvedbi osemurnega dela v Luki Koper se 
odprema tovora počasi vrača v normalo. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Po ponedeljkovi uvedbi osemurnega dela v Luki Koper se odprema tovora počasi vrača v normalo. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Poleg tega so prek železnic odpremili še približno 500 vagonov, je pojasnil tiskovni predstavnik Luke Sebastjan Šik. Delo tudi danes, kot je bilo napovedano, poteka od 9. ure in se bo nadaljevalo do 17. ure.

Kot je v ponedeljek po izredni seji nadzornega sveta dejala prva nadzornica Luke Alenka Žnidaršič Kranjc, naj bi uprava sicer v kratkem uspela doseči troizmensko delo, tako da bi se stanje z nastalimi zamudami do petka lahko normaliziralo.

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je danes dejal, da je v tem trenutku najbolj pomembno čim prej vzpostaviti delovni proces v Luki, nato pa sesti za mizo in razrešiti vsa odprta vprašanja. Upravo Luke je znova pozval, naj stori vse, da se delovni proces čim prej normalizira. Počivalšek pozdravlja napredek izhoda iz težke situacije v Luki Koper, kjer je delo po treh dneh blokade v ponedeljek znova začasno steklo. Znova je opozoril na škodo, ki se dela Luki, gospodarstvu Slovenije in tujini. Škoda ni samo neposredna, ampak tudi v smislu ugleda Luke in Slovenije, ki je ogromna, je dejal.

Glede na to, da je popolna blokada pristanišča trajala od petka dopoldne pa vse do ponedeljka zjutraj, na slovenskih cestah še vedno prihaja do ozkih grl pri tovornem prometu. Tako po podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste na primorski avtocesti na počivališču Ravne zaradi povečanega števila tovornih vozil, namenjenih proti Luki Koper, izločajo proti Kopru priklopnike in polpriklopnike.

STA


Najbolj brano