V Luciji zaradi parkirnine pred Marino vse bolj napeto

Prebivalci Lucije so zaradi nedavne odločitve Marine Portorož, ki je piranski občini prekinila pogodbo in začela zaračunavati parkirnino na gramoznem parkirišču, tako nezadovoljni, da razmišljajo o tem, da bi rampe in ovire kar sami odstranili. Da je parkirna stiska res velika, potrjujeta tudi predsednik KS Lucija Franko Fičur in direktor ZD Piran Matjaž Krajnc, piranske občine pa to ne skrbi pretirano.

Nekateri Lucijčani razmišljajo, da bi odstranili ovire in na silo 
zasedli parkirišče, ki ga je Marina Portorož nedavno začela 
zaračunavati. Parkirišče zdaj bolj kot ne sameva.  Foto: Helena Race
Nekateri Lucijčani razmišljajo, da bi odstranili ovire in na silo zasedli parkirišče, ki ga je Marina Portorož nedavno začela zaračunavati. Parkirišče zdaj bolj kot ne sameva.  Foto: Helena Race

LUCIJA > “Parkirišča na nasutju ob Zdravstvenem domu in na gramozni površini pred Marino so še vedno na voljo vsem uporabnikom, krajanom pa pod ugodnejšimi pogoji kot sicer. Ocenjujemo pa, da je Marina slabo poskrbela za dostopnost teh parkirnih mest in da je videti, kot da odločitev Marine za trženje parkirišča ni bila dobro premišljena,” so sporočili iz piranske občine, ko smo jih vprašali, ali so s težavami krajanov seznanjeni in ali z Marino Portorož morda potekajo kakšni dogovori, da bi krajani del parkirišča vendarle dobili nazaj v uporabo.

“Krajani so res razburjeni. Ne vem, kakšne igre se gresta Marina in piranska občina, bo pa parkiranje treba urediti, sicer se res lahko zgodi kakšna gverilska akcija,” pravi predsednik KS Lucija Franko Fičur. Prepričan je, da bi morala Marina za krajane odpreti vsaj ta del parkirišča tik ob cesti.

Da je stanje nevzdržno, potrjuje tudi direktor ZD Piran Matjaž Krajnc. “Že parkirišče za naše zaposlene je prepolno in zato parkiramo že po zelenicah. Tudi pred zdravstvenim domom je totalen kaos, zmeda je z označevanjem prihodov, dodatno slabo voljo pa povzročajo še redarji. Občina bo morala nekaj storiti, ker to ne pelje več nikamor,” pravi Krajnc. Prav danes ima sestanek na piranski občini, kjer namerava odgovorne seznaniti tudi s to težavo.

“Nič ne vemo o tem, da krajani razmišljajo, da bi zavzeli parkirišče. Upam, da do česa takega ne bo prišlo. Občina se z nami glede parkirišča sploh ne pogovarja, pogovori potekajo samo glede nakupa oziroma prodaje Parka Sonce,” pravi direktor Marine Portorož Sebastjan Selan. Ob tem ponovno poudarja, da se je Marina Portorož za zaračunavanje parkirnine odločila zaradi ekonomskih razlogov, saj so parkirišče vrsto let piranski občini oddajali brezplačno.

TATJANA TANACKOVIČ


Najbolj brano