V Kopru začetek volilnih opravil za lokalne volitve

V Kopru so se včeraj sestale občinski volilni komisiji koprske občine in občine Ankaran ter obe posebni občinski volilni komisiji. Vse štiri komisije so sprejele rokovnike ter druge potrebne akte za izvedbo volilnih opravil za redne volitve občinskih svetov in županov, svetov krajevnih skupnosti in svetov samoupravnih skupnosti italijanske narodnosti, ki bodo 5. oktobra.

Lokalne volitve bodo 5. oktobra Foto: STA
Lokalne volitve bodo 5. oktobra Foto: STA

KOPER > Volilna opravila začnejo teči v ponedeljek, 21. julija. Od tega dne do 10. septembra bo čas za politične stranke in skupine volivcev, da določijo kandidate za župane in občinske svetnike, pa tudi za člane svetov samoupravnih skupnosti italijanske narodnosti v Kopru in Ankaranu. Isti roki veljajo za volitve članov svetov krajevnih skupnosti v Mestni občini Koper.

Vse štiri komisije so včeraj dobile tudi svoje tajnike. Za občinsko volilno komisijo Mestne občine Koper je to Šalini Mozetič Goljevšček, za posebno občinsko volilno komisijo v Kopru Melita Osvaldič, za občinsko volilno komisijo Ankarana Breda Bajec in za tamkajšnjo posebno občinsko volilno komisijo Peter Donaval, so sporočili iz koprske občinske uprave.

NR


Najbolj brano