V Kopru tudi letos možnost brezplačnega odvoza kosovnih odpadkov

Komunala Koper tudi letos nadaljuje z uspešno akcijo brezplačnega odvoza kosovnih odpadkov iz gospodinjstev. Vsa gospodinjstva Mestne občine Koper in Občine Ankaran so v minulih dneh tako prejela posebno dopisnico, ki jo lahko v pomladanski akciji zbiranja kosovnih odpadkov od vrat do vrat izpolnijo in do 15. junija 2015 vrnejo na Komunalo Koper.

 Foto: Alenka Penjak
Foto: Alenka Penjak

KOPER > Občane, ki bodo poslali izpolnjene dopisnice, bodo poklicali in se z njimi dogovorili o datumu in uri odvoza, so sporočili iz koprske komunale.

Z akcijo, ki se bo ponovila tudi septembra, želijo motivirati občane k pravilnemu zbiranju in deponiranju kosovnih odpadkov. V nobenem primeru se namreč kosovni odpadki ne smejo znajti v zabojnikih za ločeno zbiranje odpadkov, ob ekoloških otokih ali še huje, v okolici oziroma naravi. Odgovornost vsakega posameznika je, da odpadke pravilno ločuje ter odda, saj se le na takšen način omogoča njihovo pravilno recikliranje in s tem dolgoročna skrb za okolje, poudarjajo.

Kot spominjajo, med kosovne odpadke sodijo na primer manjši gospodinjski aparati, veliki gospodinjski aparati, elektronska oprema, vzmetnice, preproge, pohištvo, vrtna oprema iz plastike ali lesa, kopalniška oprema, športna oprema, odpadna embalaža in drugi podobni predmeti, ki jih ni možno oddati v zabojnike za ločeno zbiranje odpadkov.

Občani Kopra in Ankarana kosovne odpadke sicer lahko tudi sami pripeljejo na zbirna centra Srmin in Dvori pri Svetem Antonu. Lani odprt Zbirni center Srmin deluje od ponedeljka do petka od 6. do 18. ure, ob sobotah pa od 7. do 15. ure, zbirni center Dvori pa od ponedeljka do sobote od 7. do 15. ure.

STA


Najbolj brano