V Kopru s prihodom ladje Viking Sea sklepajo sezono potniškega prometa

Na koprski potniški terminal je danes kot zadnja v letošnji sezoni potniškega prometa priplula ladja Viking Sea ladjarja Viking Cruises, ki lahko prepelje nekaj več kot 900 potnikov. Tako v Kopru sklepajo zelo uspešno sezono, najboljšo po rekordnem letu 2011.

V letošnji sezoni potniškega prometa v Kopru so zabeležili 
78.900 potnikov oziroma 36 odstotkov več kot lani. Prihaja 
vse več tako imenovanih  premium in luxury ladjarjev, sezona 
prihodov pa se je podaljšala za dva meseca.   Foto: Jaka Jeraša
V letošnji sezoni potniškega prometa v Kopru so zabeležili 78.900 potnikov oziroma 36 odstotkov več kot lani. Prihaja vse več tako imenovanih premium in luxury ladjarjev, sezona prihodov pa se je podaljšala za dva meseca.  Foto: Jaka Jeraša

KOPER > Današnji je 69. prihod potniške ladje v letu 2016, skupno pa bo vseh potnikov v letošnjem letu 78.900 oziroma 36 odstotkov več kot lani, so pojasnili v Luki Koper.

Kot so v Luki ugotavljali že pred časom, je pomembna razlika med letošnjo in lansko sezono tudi v tem, da v Koper prihaja vse več tako imenovanih premium in luxury ladjarjev, sezona prihodov pa se je podaljšala za dva meseca.

Dobrih 228 metrov dolga Viking Sea z zmogljivostjo 930 potnikov in s 470 člani posadke bo odprla tudi prihodnjo sezono križarjenj, saj bo kot prva v letu 2017 koprsko pristanišče ponovno obiskala 18. marca.

Prihodnje leto se obeta sezona, podobna letošnji. Do konca novembra je za zdaj predvidenih 60 prihodov potniških ladij s približno 75.000 potniki. Največja med njimi bo 11. novembra priplula skoraj 300-metrska MSC Musica ladjarja MSC Cruises, ki lahko sprejme 2550 potnikov in šteje skoraj tisoč mož posadke, izhaja iz podatkov na spletni strani Luke Koper.

STA


Najbolj brano