V Kopru ni interesa za počitniško varstvo

Zimske počitnice se bodo za učence iz Istre začele 27. februarja in bodo trajale do 3. marca. Starši, ki bodo med počitnicami zaposleni, bodo lahko svoje otroke vključili v organizirana varstva in različne delavnice, v koprski občini pa med starši ni dovolj interesa, da bi v eni od šol organizirali varstvo.

V času počitnic bodo osnovnošolci imeli na voljo različne 
delavnice in aktivnosti.    Foto: Petra Vidrih
V času počitnic bodo osnovnošolci imeli na voljo različne delavnice in aktivnosti.  Foto: Petra Vidrih

ISTRA > V Kopru letos že drugo leto zapored ne bo organiziranega zimskega počitniškega varstva na eni izmed šol. Timotej Pirjevec Iz Urada za družbene dejavnosti in razvoj MO Koper je povedal, da je bil interes za jesenske in zimske počitnice skromen. Iz vse občine je bilo prijavljenih maksimalno 20 otrok, zato so se raje usmerili v organizacijo varstva med poletnimi počitnicami, za katerega se pokaže tudi več interesa. To je potrdila tudi ravnateljica OŠ Dušana Bordona Vesna Lavriša, češ da starši niso izrazili želje po varstvu.

A se bodo otroci lahko vseeno kratkočasili z udeležbo na raznih delavnicah. V Društvu prijateljev mladine Koper bodo 1., 2. in 3. marca, med 10. in 12. uro, izvajali brezplačne kreativne delavnice za osnovnošolce. Udeleženci bodo lahko sami izbirali med pripravljenimi modeli in tehnikami izdelovanja. Prijave sprejemajo do zapolnitve mest prek obrazca na spletni strani društva. V Pokrajinskem muzeju Koper bodo v torek in sredo, 28. februarja in 1. marca, med 10. in 12. uro organizirali zanimive dejavnosti. Anton Baloh, ravnatelj OŠ Koper, je povedal, da bodo na šoli med zimskimi počitnicami izvajali različne brezplačne ustvarjalne dejavnosti, ki se bodo začenjale ob 8.20. Vabljeni so predvsem otroci, ki obiskujejo OŠ Koper, lahko pa se pridružijo tudi otroci iz drugih šol. Delavnice bodo potekale v sodelovanju z društvi, na primer s Planinskim društvom Koper, kjer bodo izdelovali planike, med drugim pa bodo potekale tudi delavnice na temo prihajajočega pusta. V Piranu in Izoli bodo organizirana varstva kakor vsako leto. Varstvo, ki ga izvaja Društvo prijateljev mladine Izola, bo potekalo od 8. do 16. ure. Letošnja rdeča nit bo Spoznavajmo zgodovino Izole. “Za otroke bodo organizirane različne tematske dejavnosti. Med drugim bodo obiskali Večgeneracijski center v Kopru, imeli bodo tudi umetniški dan,” je povedala Barbara Motoh Bračanov. Cena je pet evrov na dan in vključuje kosilo, vstopnine in avtobusni prevoz. Prijave sprejemajo do srede, 22. februarja.

Epicenter Piran bo organiziral varstvo za otroke od 1. do 5. razreda. Potekalo bo od 7.30 do 16.00. Namenjeno je predvsem Pirančanom, lahko pa se prijavijo tudi otroci iz sosednjih občin. Cena je šest evrov na dan, v katero so vključeni trije obroki (zajtrk, kosilo in popoldanska malica) ter vse dejavnosti. Dopoldne bodo z otroki preživeli na sprehodih po Piranu in Bernardinu. Letos bodo obiskali Večgeneracijski center v Kopru in si ogledali risane filme v Mediadomu Pyrhani. Prijave zbirajo do srede, 22. februarja. ANA ZUPAN


Najbolj brano