V Kopru ponoči 24 stopinj Celzija

V Kopru je bila najnižja temperatura, izmerjena minuli dve noči, 24,3 stopinje, v Novi Gorici je bila temperatura minulo noč 22,7 stopinje Celzija, noč prej pa malenkost nižja. Marsikje po Sloveniji sta bili minuli dve noči med najtoplejšimi v zadnjih 20 letih oziroma v obdobju samodejnih meritev, navajajo na agenciji za okolje.

V Kopru je bila najnižja temperatura, izmerjena minuli dve 
noči, 24,3 stopinje Celzija.
V Kopru je bila najnižja temperatura, izmerjena minuli dve noči, 24,3 stopinje Celzija. 

LJUBLJANA > Prav toliko kot v Kopru, je bilo namerjeno v noči s ponedeljka na torek na Hočkem Pohorju, kjer pa so minulo noč namerili toliko kot v Ljubljani, 23,3 stopinje Celzija. Na ljubljanski meteorološki postaji za Bežigradom je bila najnižja temperatura minulo noč 23,3 stopinje Celzija, kar je nova rekordna vrednost od leta 1993, ko je bila postavljena samodejna postaja.

Ob tem pa na Agenciji RS za okolje (Arso) dodajajo, da se je okolica merilnega mesta za Bežigradom v tem času občutno spremenila, zato izmerjene vrednosti niso povsem primerljive. “Kljub temu je precej verjetno, da je bila zadnja noč po najnižji temperaturi v Ljubljani najtoplejša vsaj v zadnjih 20 letih,” navajajo na Arsu in pojasnjujejo, da gre za meritve v času od 20. do 8. ure.

Tudi v Lendavi, kjer se je danes zjutraj ohladilo le do 22,8 stopinje Celzija, je bil postavljen nov rekord od začetka meritev na samodejni meteorološki postaji leta 2006.

V Šmartnem pri Slovenj Gradcu je bila najnižja temperatura v noči s ponedeljka na torek 20,6 stopinje Celzija, ker je izenačenje rekorda, izmerjenega 4. avgusta 1998, med drugim še navajajo na Arsu.

STA


Najbolj brano