V Koper je priplula letošnja največja potniška ladja

Včeraj je v Koper prispela ena od ladijskih novink in hkrati največja potniška ladja, ki se bo s svojimi 294 dolžinskimi metri to sezono privezala ob bok potniškega terminala.

 MSC Musica z 2500 potniki in skoraj 1000 člani posadke je 
letošnja največja potniška ladja, ki se je privezala ob bok 
potniškega terminala.  Foto: Danijel Cek
MSC Musica z 2500 potniki in skoraj 1000 člani posadke je letošnja največja potniška ladja, ki se je privezala ob bok potniškega terminala.  Foto: Danijel Cek

KOPER > Gre za plavajoči hotel MSC Musica z 2500 potniki in skoraj 1000 člani posadke. Priplula je iz Dubrovnika, njen naslednji turistični cilj na križarjenju po Sredozemlju pa so Benetke. Potniki, ki se niso odpravili na kakšne organizirane izlete, so se večinoma sprehajali po mestu, kar so s pridom izkoristili tukajšnji trgovci. Po nekaterih ocenah se jim ob prihodu ladje promet poviša za 20 do 30 odstotkov. Ingrid Celestina iz združenja koprskih mestnih trgovcev in podjetnikov Zavod Koper Otok pravi, da so še posebej veseli letošnjega dogovora s koprsko občino.

“Trgovci pod okriljem zavoda lahko vse leto ob prihodu ladij brezplačno in brez posebnih pisnih dovoljenj uporabljamo javno površino pred lokali. To nam bo olajšalo našo promocijo, saj bomo lahko pred trgovine namestili stojnice ali mize za kakšne predstavitve,” je zadovoljna Ingrid Celestina. Sicer pa so oblikovali tudi posebno predstavitveno zloženko z natančnimi lokacijami posameznih trgovin in lokalov v mestu, ki jo turistom delijo že na potniškem terminalu.

NH


Najbolj brano