V Koper je danes priplula novinka

V Koper je danes zjutraj prvič priplula ladja Viking Star, prva od sedmih novink, ki bodo letos obiskale Koper.

V Koper je danes zjutraj prvič priplula ladja Viking Star, prva 
od sedmih novink, ki bodo letos obiskale Koper. Foto: Vojko Rotar
V Koper je danes zjutraj prvič priplula ladja Viking Star, prva od sedmih novink, ki bodo letos obiskale Koper. Foto: Vojko Rotar

KOPER > Ladja je v lasti ladjarja Viking Cruises, ki je sicer eden najpomembnejših ladjarjev na področju rečnih križarjenj, v zadnjih letih pa se razvija tudi na segmentu morskih križarjenj. V Koper je pripeljala približno 900 potnikov, pretežno gre za Američane, in skoraj 500 članov posadke, so sporočili s koprske občine.

Ker gre za prvi obisk ladje Viking Star v našem mestu, sta ladjo v dopoldanskih urah obiskala predstavnika Mestne občine Koper in Luke Koper. Svetovalka župana Mestne občine Koper Jana Tolja in vodja potniškega terminala v koprski Luki Bojan Babič sta si s kapetanom ladje, Runom Loklingom ob tej priložnosti izmenjala simbolični darili in izrazila navdušenje, da nas bodo v prihodnjih mesecih večkrat obiskale tudi ostale ladje omenjenega ladjarja, in sicer Viking Sea ter prvič tudi Viking Sky in Viking Sun.

Sicer pa se je letošnja sezona pomorskega potniškega turizma v Kopru začela konec februarja, naše mesto bo v tem letu obiskalo predvidoma 61 potniških ladij, z nekaj manj kot 80.000 turisti. Največ ladij bo priplulo maja in oktobra, pestro bo tudi v ostalih mesecih, zadnja ladja v letošnjem letu pa bo Koper obiskala novembra. V aprilu bo Koper potniške ladje gostil 2., 3., 9. in 30. aprila.

Spletno uredništvo


Najbolj brano