V Izoli začenjajo graditi oskrbovana stanovanja

Konec tedna bodo v Izoli na območju Livad začeli pripravljati gradbišče za gradnjo oskrbovanih stanovanj in centra dnevnih aktivnosti za starejše. Območje bodo pred tem, predvidoma v četrtek, predali investitorju projekta - Nepremičninskemu skladu pokojninskega in invalidskega zavarovanja.

Tako naj bi bila videti oskrbovana stanovanja in center 
dnevnih aktivnosti za starejše.  Novogradnja bo ob OŠ 
Livade, na mestu, kjer je zdaj makadamsko parkirišče. Foto: Občina Izola
Tako naj bi bila videti oskrbovana stanovanja in center dnevnih aktivnosti za starejše. Novogradnja bo ob OŠ Livade, na mestu, kjer je zdaj makadamsko parkirišče. Foto: Občina Izola

IZOLA > Danes so demontirali javno razsvetljavo in postavili signalizacijo za zaporo makadamskega parkirišča ob Osnovni šoli Livade, kjer bodo delavci Strabaga zgradili oskrbovana stanovanja in center dnevnih aktivnosti za starejše občane.

Parkirišče bo zaprto za promet in mora biti do četrtka izpraznjeno zaradi priprave gradbišča. Občina poziva vse, ki so parkirišče uporabljali, da svojih vozil na območju ne parkirajo več. Za parkiranje lahko koristijo novo označena parkirišča ob desnem robu ceste A, ki poteka ob parkirišču, in asfaltna ali makadamska parkirišča med cesto A in Partizansko ulico oziroma Ul. IX. Korpusa.

Gradbeno dovoljenje za dela na območju Livad, kjer bo 60 oskrbovanih stanovanj in center dnevnih aktivnosti, je postalo pravnomočno v začetku februarja. Območje bodo predvidoma v četrtek predali investitorju, Nepremičninskemu skladu pokojninskega in invalidskega zavarovanja. Ta bo po predaji izbranega izvajalca uvedel v delo. Dela naj bi končali predvidoma v drugi polovici leta 2017.

Pogodbo o sodelovanju med Občino Izola in Nepremičninskim skladom pokojninskega in invalidskega zavarovanja so sklenili aprila leta 2014. S pogodbo je občina skladu podelila neodplačno stavbno pravico v zameno za prednost Izolanov pri najemu oskrbovanih stanovanj. Poleg teh bo sklad zgradil tudi center dnevnih aktivnosti za starejše, ki ga bo nato občini oddal v 40-letni najem.

Spletno uredništvo


Najbolj brano