V Izoli so zasadili 15 dreves

V sklopu projekta Izola, zeleno mesto, ki sta ga meseca marca pričeli Občina Izola in Komunala Izola, so do danes zasadili 15 dreves.

 V sklopu projekta Izola, zeleno mesto, ki sta ga meseca 
marca pričeli Občina Izola in Komunala Izola, so do danes 
zasadili 15 dreves. Foto: Komunala Izola
V sklopu projekta Izola, zeleno mesto, ki sta ga meseca marca pričeli Občina Izola in Komunala Izola, so do danes zasadili 15 dreves. Foto: Komunala Izola

IZOLA > Namen projekta je dodatno ozeleniti in polepšati videz občine. V sklopu projekta bodo zasadili 64 novih dreves. Do sedaj so jih že 15, in sicer na območju plaže Svetilnik in na otroškem igrišču v Jagodju.

Na igrišču so minuli petek zasadili šest dreves celtis australis, tako imenovani koprivovec. Koprivovec je avtohtona vrsta drevesa, ne povzroča alergij in je prilagojen sušnim obdobjem.

V sklopu projekta bodo zasadili še dodatna drevesa na križišču Cankarjevega drevoreda, na Tomažičevi in Morovi ulici ter v drevoredu na Prešernovi cesti. Poleg koprivovca bodo zasadili še druge vrste dreves in grmovnic, s katerimi želijo čim bolj slediti zahtevam in značilnostim okolja in namenu, ki naj bi jih drevesa imela v kraju, so sporočili iz izolske komunale.

Spletno uredništvo


Najbolj brano