V Izoli se obeta pekoča sobota

Po lanskoletni uspešni premierni izvedbi se v soboto vrača v Izolo festival čilija in pekoče kuhinje Čiliada. Peklo bo tako na Manziolijevem trgu, kjer se bo s svojimi izdelki predstavilo kar 17 slovenskih in tujih proizvajalcev pekočih zvarkov, kot v Ljubljanski ulici, kjer bo tekmovanje v kuhanju pekočih jedi.

Utrinek z lanskoletne Čiliade. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Utrinek z lanskoletne Čiliade. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

IZOLA > Pri pripravi pekočega festivala, ki je lani požel veliko navdušenja med več kot 2000 obiskovalci, so ponovno združili moči koprsko podjetje Gorki chili, Društvo Izolani in Center za kulturo, šport in prireditve Izola.

Manziolijev trg bo v soboto zaživel okrog 11. ure, ko se bo ljubiteljem pekočega postavilo na ogled kar 17 ponudnikov pekočih omak, olj, past, marmelad medu, žganja, sirov in drugih dobrot. Udeležba bo mednarodna, saj poleg številnih slovenskih prihaja v goste tudi nekaj hrvaških ponudnikov in en madžarski. Žejo bosta gasila dva mikropivovarja, srbsko-slovenska naveza Kabinet in ankaranski San Nicolo'.

Ob 14. uri bo iz Ljubljanske ulice zadišalo po hrani. V kuhanju pekočih jedi se bo pomerilo približno 15 amaterskih kuharskih ekip, izmed katerih bo ocenjevalna komisija izbrala in ob 19. uri tudi razglasila najboljšo.

Glasbo bo po prizorišču širil brkinski Trio Turn, ki s kitaro, harmoniko in basom v kombinaciji s triglasnim petjem izvaja slovenske popevke, rock komade in jazz standarde.

Vstop na prireditev je prost.

Spletno uredništvo

Preberite še:

Čiliji so v Izolo pritegnili radovednost in dobro voljo (foto)


Najbolj brano