V Istri nastaja še ena “žlahtna štorija”

Če imajo Brici svojo “žlahtno štorijo”, zakaj je ne bi imeli še Istrani, so si najbrž mislili ustvarjalci nove romantične televizijske serije Usodno vino, ki jeseni prihaja na Pop TV, in za snemanje zunanjih prizorov izbrali slovensko Istro.

Nekatere od zunanjih prizorov snemajo na posestvu Rojac na 
Gažonu. Foto: Jaka Jeraša
Nekatere od zunanjih prizorov snemajo na posestvu Rojac na Gažonu. Foto: Jaka Jeraša

ISTRA > Na Pop Tv sicer nove televizijske serije Usodno vino nimajo za konkurenco Eni žlahtni štoriji, ki jo snemajo v Brdih in s katero so na Planet TV zadeli v polno. “Gledalčeve navade se spreminjajo. Včasih so bile priljubljene serije Naša mala klinika, TV Dober dan in podobno, zdaj pa se je pokazalo, da so ljudem bolj všeč takšne 'štorije'. Seveda sledimo trendom,” priznava Ula Podojstršek, predstavnica za odnose z javnostmi.

Kot Romeo in Julija

Usodno vino je romantična serija, v kateri se bosta za svojo ljubezen borila mlada Nina Dolinar in Martin Rozman, ki prihajata iz različnih družin; Rozmanovi so poslovno zelo uspešni vinarji, Dolinarjevi pa odlični vinarji, a na robu stečaja.

Nina in Martin sta se zaljubila na prvi pogled, a njuna ljubezen bo morala čez težke preizkušnje. Vinogradniški družini sta namreč na smrt skregani. Ninin oče Ivan Dolinar je prepričan, da je Martinov oče Stane Rozman kriv za smrt njegove žene, zato te ljubezni pod nobenim pogojem ne odobrava. A tukaj se šele začnejo zaljubljati ljubezni, sestavljati zgodbe, razkrivati skrivnosti in plesti spletke ... “Glede na to, da so scenariji pritegnili že nas, ustvarjalce, sem prepričan, da bodo gledalci serijo hitro vzeli za svojo. V njej se pojavijo številni motivi iz vsakdanjega življenja vsakega med nami, odnosi med liki so večplastni, intenzivni in zelo pestri. Serija je napeta in vedno nas zanima, kaj se bo zgodilo, po drugi strani pa je tudi sproščujoča in prav nič zatežena,” pravi režiser Nejc Levstik, ki pripada mlajši generaciji slovenskih televizijskih ustvarjalcev.

V glavnih vlogah bosta zaigrala Inja Zalta (Nina) in Klemen Janežič (Martin). Klemen je študiral igro in umetniško besedo na AGRFT in leta 2012 prejel Prešernovo nagrado. Inja je v medijski svet vstopila pri rosnih 14. letih po zmagi na najstniškem lepotnem tekmovanju. Kasneje je veliko delala kot fotomodel in postala obraz mnogih znanih znamk. Vloga Nine je njena prva večja televizijska vloga in po mnenju režiserja Levstika se odlično znajde.

V novi slovenski seriji bo poleg Inje in Klemena nastopila bogata igralska zasedba: Zvone Hribar, Tjaša Železnik, Gregor Gruden, Iztok Jereb, Judita Zidar, Darja Reichman, Aljaž Jovanovič, Teja Glažar, Nina Ivanič, Janez Hočevar, Jan Bučar, Jernej Kuntner, Miha Rodman, Mojca Funkl, Saša Pavlin Stošić, Ludvik Bagari, Rok Matek, Nina Ivanišin, Aljaž Tepina ter mlada Enja Grad in Matic Jamar.

Snemajo na treh lokacijah v Istri

S snemanjem nove televizijske serije so začeli prve dni julija. Notranje prizore snemajo v največjem studiu v Sloveniji, ki so ga uredili v eni od starih hal za Bežigradom. S kar 22 prizorišči in dobrimi 2600 kvadratnimi metri površine postavlja ta studio nove mejnike v slovenski produkciji, so prepričani v produkcijski hiši Perfo, pod okriljem katere nastaja Usodno vino.

Za snemanje zunanjih prizorov pa so izbrali slovensko Istro. “Istrska zemlja je polna neuslišanih ljubezni, grehov iz preteklosti, skrivnosti in pohlepa,” utemeljujejo ustvarjalci nove serije.

Snemanja zunanjih prizorov potekajo na treh lokacijah v Istri. V seriji namreč nastopajo tri družine in vsaka ima svoje vinogradniško posestvo. Eno od prizorišč snemanja je posestvo Rojac na Gažonu.

PETRA VIDRIH


Najbolj brano