V Hrvatinih bodo volili nove svetnike

Po burni prvi polovici leta in odstopu članov sveta Krajevne skupnosti (KS) Hrvatini bodo Hrvatinčani izbirali nove člane, ki bodo zastopali interese KS. Volilna komisija Mestne občine Koper je namreč za 25. septembra razpisala predčasne volitve.

Povod za nezadovoljstvo z delom sveta KS Hrvatini je bil  samovoljni posek platan na vaškem 
trgu januarja letos. Foto: Miha Crnic
Povod za nezadovoljstvo z delom sveta KS Hrvatini je bil samovoljni posek platan na vaškem trgu januarja letos. Foto: Miha Crnic

HRVATINI > V začetku julija letos je devet od desetih članov sveta KS Hrvatini, na čelu s predsednikom Nevijem Kavrečičem, podalo odstopne izjave, kar je bila podlaga za razpis predčasnih volitev. Mandat novih svetnikov bo sicer trajal le dve leti, saj se mora po zakonu ujemati z mandatom občinskih svetnikov. 25. septembra se bo v boj za stolčke v svetu KS Hrvatini podalo 15 kandidatov, od tega le en član prejšnje sestave sveta, Franc Malečkar. Razen kandidatke, ki zastopa italijansko narodnostno manjšino, Nicolette Casagrande, kandidati na volitvah nastopajo na dveh listah, in sicer Edi Ojo s skupino volilcev ter Laura Hrvatin s skupino volilcev.

Po naših informacijah večina kandidatov izhaja iz vrst Civilne iniciative Hrvatini oziroma njihovih podpornikov, med temi, denimo, Irena Muženič Balentić in Sara Jurjavčič. Spomnimo, da se je iniciativa oblikovala po spornem samovoljnem poseku platan na vaškem trgu januarja letos.

EB


Najbolj brano