V Cimosu odpuščajo

Zaradi upada novih naročil so v Cimosu začeli z manjšimi odpuščanji, nekateri pa po poročanju Dnevnika družbo zapuščajo tudi sami, in sicer takoj ko se jim ponudi priložnost za novo zaposlitev.

V Cimosovem obratu v Senožečah naj bi delo izgubilo od 20 
do 25 delavcev.  Foto: STA
V Cimosovem obratu v Senožečah naj bi delo izgubilo od 20 do 25 delavcev.  Foto: STA

KOPER, SENOŽEČE > Koliko zaposlenih namerava Cimos odpustiti, ni znano. Po neuradnih podatkih Dnevnika pa so se odpuščanja začela v Cimosovem obratu v Senožečah, kjer naj bi delo izgubilo od 20 do 25 delavcev. To je za časnik potrdil predsednik sindikata Skei za Cimos Senožeče Žarko Martić: “V času dopustov je iz proizvodnega obrata v Senožečah odšlo od 20 do 25 delavcev, od tega jih je približno deset delovno razmerje prekinilo na lastno pobudo. Nekateri od njih, ki bodo v kratkem izpolnili pogoje za upokojitev, so odšli na zavod za zaposlovanje, drugi so si našli novo zaposlitev.” Dodal je še, da so vsi tisti, ki so jim prekinili delovno razmerje, prejeli za 15 odstotkov višje odpravnine od zakonsko določenih.

Pri odpuščanju naj bi v Cimosu sicer sledili delovno-pravno zakonodaji. Ta delodajalcu, ki zaposluje več kot 300 ljudi, pri odpovedih več kot 30 delavcev iz poslovnih razlogov nalaga, da pripravi program odpuščanja presežnih delavcev ter o tem obvestiti sindikat in zavod za zaposlovanje. Martić je za Dnevnik potrdil še, da v nobenem mesecu niso odpustili več kot 29 delavcev.

Sindikalist Sašo Ristič (Skei za notranjsko-kraško in obalno regijo) pa je izrazil bojazen, da če se bo še več zavlačevalo z naročili, utegnejo družbo zapustiti ključni tehnični kadri.

Spletno uredništvo


Najbolj brano