V Brezovici danes spet zdravnik

Pacienti lahko od danes - po dveh mesecih - znova obiskujejo ambulanto zdravnika Flaviana Tonella v Brezovici. To je dobra novica za tamkajšnje starejše paciente, ki težje pridejo do zdravnikove glavne ambulante v Dekanih. Ambulanta v Gračišču pa ostaja zaprta. Tako je sredi avgusta odredila zdravstvena inšpekcija.

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

BREZOVICA > Nenadno zaprtje dveh ambulant na koprskem podeželju sredi avgusta je presenetilo več kot 500 pacientov, pa tudi zdravnika koncesionarja Flaviana Tonella. Zdravstvena inšpekcija je namreč po 13 letih nemotenega dela ugotovila, da ima Tonello registrirano samo dejavnost v glavni ambulanti v Dekanih, ne pa posebej še zdravstveni postaji v Brezovici in Gračišču.

Zdravnik se je na odločbo o prepovedi opravljanja zdravstvene dejavnosti v obeh podeželskih ambulantah pritožil, a hkrati s pomočjo koprske občine in zdravniške zbornice začel urejati vse potrebno, da bi mu ministrstvo za zdravje čimprej dovolilo ponovno odprtje.

Komisija ministrstva je po ogledu Brezovice sredi avgusta, kjer je ambulanta v prostorih prenovljenega zadružnega doma, naložila le analizo vode. A kljub vsemu so postopki na ministrstvu trajali skoraj dva meseca. V ponedeljek je Tonello vendarle dobil potrdilo, da je Brezovica registrirana, in danes bo ambulanta znova odprta.

Težje bo z ambulanto v Gračišču, saj je v prvem nadstropju in nima dostopa za invalide, kot ga zahteva zdravstvena inšpekcija. Gradnja dvigala pa bi bila predraga. Tako da tam ambulante še ne bo prav kmalu. “A pacienti iz Gračišča in okoliških vasi lahko zdaj obiskujejo tudi ambulanto v Brezovici, ne samo v Dekanih,” so nam povedali v ambulanti dr. Tonella. KG


Najbolj brano