V Luciji “slaščičarna” za pse

Pred dnevi so spletni portali objavili novico iz hrvaške Istre, da v Pulju prodajajo tudi sladoled za pse. A slovenska Istra je bila pri ponudbi za štirinožce hitrejša, Pasji boutique v Luciji sladoled za pse ponuja že od lani.

Tudi psi lahko ližejo sladoled. Kateri je boljši - goveji, tunin ali 
piščančji? Foto: Pasji Boutique
Tudi psi lahko ližejo sladoled. Kateri je boljši - goveji, tunin ali piščančji? Foto: Pasji Boutique

LUCIJA > “Smrčkoled - govedina, tuna, piščanec, sadje,” takšna je ponudba Slavka Pavliča v trgovini s potrebščinami za pse v Luciji.

Ko je odpiral trgovino, se je poglobil v to, kaj vse psi potrebujejo, in na spletu je zasledil tudi pasji sladoled, ki so ga pred nekaj leti začeli prodajati v Rimu in Londonu. “Naredili smo ga doma in prvi ga je poskusil naš pes. Potem smo začeli s prodajo. Najprej so se ljudje čudili nad govejim sladoledom, saj ni ravno običajen,” o začetkih pravi Pavlič. Zdaj ima v skrinji štiri okuse.

“Osnova za vsak sladoled je jogurt, vanj zmešamo na drobno zmiksano prekuhano meso, dodamo še malo korenčka in peteršilja. Soli in sladkorja ne dodajamo,” opisuje. Maso nato vlijejo v plastične modelčke v obliki živalic na plastičnih palčkah. Ko jih zamrznejo, so pasji sladoledi podobni običajnim sladolednim lučkam.

Za manjše pse je porcija, ki stane dva evra, skoraj prevelika, za srednje in velike pse pa je sladoleda ravno prav. Nekateri ga ližejo, drugi ga raje grizejo, Pavlič pravi o odzivih psov. O njihovih lastnikih pa: “Na sladoled za svoje pse so se kar navadili, nesejo jim ga tudi domov ali pa jim ga kupijo, ko se v bližnjih lokalih usedejo in popijejo kavo.”HR


Najbolj brano