Urologa v Izoli iščejo z lučjo pri belem dnevu

Ta hip je v Sloveniji specialist urolog na vrhu seznama najbolj iskanih strokovnjakov in bi dobil zaposlitev v katerikoli bolnišnici; v izolski nemudoma.

 Foto: Adriana Buzleta
Foto: Adriana Buzleta

IZOLA > Zato je izolska urološka dejavnost okrnjena, čeprav delajo tamkajšnji redno in po pogodbi zaposleni več od opredeljenih obveznosti in določil.

Zaradi pomanjkanja urologov, velika vrzel je namreč nastala lani po umoru urologa Martineza, tudi trenutno ne zmorejo zagotoviti urologa v urgentni dejavnosti, vsaj do 3. maja ne. Zato bolnike naprošajo, naj se zglasijo v šempetrski in drugih bolnišnicah.

Po besedah direktorja izolske bolnišnice Radivoja Nardina se že mesece naprezajo najti vsaj enega urologa, “a je pomanjkanje teh specialistov v Sloveniji tako akutno, da ga iščemo z lučjo pri belem dnevu. Takoj, ko bomo uspeli koga najti, bomo bolnike in javnost s tem seznanili. Podobne težave imajo vse bolnišnice. Usposabljanje in specializacija trajata več let, kar se v takšnih razmerah, kot so se zgodile pri nas, še toliko bolj pozna.”JA


Najbolj brano