Urejajo nasip in krpajo luknje

Danes po 8. uri so številni vozniki zaman iskali prosto mesto na peščenem parkirišču za koprsko tržnico. Zadnja parkirna vrsta je od včeraj po vsej dolžini zaprta zaradi gradnje protipoplavnega nasipa, ki bo ob večjih nalivih preprečil vdor vode na parkirišče, bo pa tudi odžrl precej parkirnih mest.

Delavci Komunale Koper so zjutraj v dežju krpali luknje na 
peščenem parkirišču. Foto: Ilona Dolenc
Delavci Komunale Koper so zjutraj v dežju krpali luknje na peščenem parkirišču. Foto: Ilona Dolenc

KOPER > Peščeno oziroma (po novem) delno asfaltirano parkirišče za koprsko tržnico že tri tedne ni več brezplačno, pač pa je za celodnevno parkiranje tam potrebno plačati evro. Ob prvem nalivu, nekaj dni po uvedbi parkirnine, se je izkazalo, da na njem še vedno nastajajo ogromne luže. To napako, ki na plačljivem parkirišču ni več sprejemljiva, so se v Komunali Koper zdaj odločili odpraviti.

Včeraj popoldne so zaprli dostop do zadnje parkirne vrste, kjer so danes začeli pripravljati teren za nasutje protipoplavnega nasipa. “Kanal za odvodnjavanje meteornih voda bo tako zaprt med dvema nasipoma, ki bosta znatno zmanjšala možnost vdora vode na parkirno površino,” so sporočili iz Komunale Koper. Peščeno parkirišče je v depresijskem območju, kar je v preteklosti povzročalo nemalo nevšečnosti zaradi poplavljanja ob plimovanju morja. Nasip po zavzel celotno zadnjo parkirno vrsto. Širok bo deset metrov in visok dva metra.

Poleg nasipa so se delavci Komunale danes z lopatami v rokaj v dežju lotili tudi lukenj na parkirišču, ki so jih zakrpali z gramozom.

V koprski občinski upravi dodajajo, da bo poleg večje protipoplavne varnosti nasip prinesel tudi nove zelene površine, saj da bo “pridobil tudi parkovno funkcijo, ki bo primerno ozelenjena”.

Vsem imetnikom posebnega parkirnega abonmaja, ki zaradi ureditvenih del ne bodo našli prostega parkirnega mesta, iz Komunale sporočajo, da lahko z istim abonmajem uporabijo parkirišča ob stadionu Bonifika.

Spletno uredništvo


Najbolj brano