Ubežnik Časar legalizira črno gradnjo

Nekdanji predsednik uprave Luke Koper Robert Časar, ki je bil pravnomočno obsojen na pet let in devet mesecev zapora zaradi zlorabe položaja in prejemanja podkupnin v luških poslih, je že eno leto na begu. Očitno pa iz ubežništva skrbi za svoje premoženje.

Robert Časar Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Robert Časar Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LJUBLJANA, PIRAN > Na piranski upravni enoti pooblaščena projektantka Roberta Časarja ureja še zadnje formalnosti, s katerimi bodo dokončno legalizirali Časarjevo hišo na Strmi poti v Portorožu, danes poroča spletni portal MMC. Poleg tega je Časar na upravno enoto vložil tudi zahtevo za pridobitev gradbenega dovoljenja za kovinsko konstrukcijo in nadstrešek nad parkiriščem ter letno kuhinjo in priložil popravljeno projektno dokumentacijo za ta dva objekta, poroča spletni portal.

Časarju je sicer že leta 2013 uspelo legalizirati pretežni del prizidanega in nadzidanega objekta v Portorožu s skupno površino 150 kvadratnih metrov. Še nekaj deset kvadratnih metrov pa bi moral po odločbi gradbene inšpekcije porušiti. Tega ni storil. Na javni dražbi je od piranske občine za 80 tisoč evrov kupil okoliška funkcionalna zemljišča, kar naj bi mu pomagalo pri legalizaciji hiše.

Robert Časar je hišo v Portorožu zgradil leta 2009, v času, ko je bil na čelu Luke Koper.

NR


Najbolj brano