UP podala pisne ugovore zoper začasne odredbe

Univerza na Primorskem (UP) je danes vodstva vseh fakultet seznanila z začasnimi odredbami sodišča v zvezi z omogočanjem pedagoškega dela trem odpuščenim profesorjem ter pozvala dekane, naj omenjenim profesorjem omogočijo delo v skladu z njihovimi prejšnjimi pogodbami o zaposlitvi. UP sicer že podaja pisne ugovore zoper začasne odredbe.

Sodišče je po poročanju Radiotelevizije Slovenija v petek z 
začasno odredbo sklenilo, da mora rektor UP Dragan Marušič (na fotografiji) tri odpuščene profesorje  v enem dnevu 
povabiti nazaj v predavalnice in jim omogočiti pedagoško 
delo v skladu s pogodbo, ki so jo imeli pred vročitvijo 
odpovedi.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Sodišče je po poročanju Radiotelevizije Slovenija v petek z začasno odredbo sklenilo, da mora rektor UP Dragan Marušič (na fotografiji) tri odpuščene profesorje v enem dnevu povabiti nazaj v predavalnice in jim omogočiti pedagoško delo v skladu s pogodbo, ki so jo imeli pred vročitvijo odpovedi.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Sodišče je po poročanju Radiotelevizije Slovenija (RTVS) v petek z začasno odredbo sklenilo, da mora rektor UP Dragan Marušič tri odpuščene profesorje, sicer raziskovalce Znanstveno-raziskovalnega središča (ZRS), v enem dnevu povabiti nazaj v predavalnice in jim omogočiti pedagoško delo v skladu s pogodbo, ki so jo imeli pred vročitvijo odpovedi. Sklepa sodišča ne zadrži nobena pritožba, če rektor odredbe ne bo spoštoval, pa mu bo sodišče izreklo 5000 evrov kazni.

Z univerze so danes sporočili, da so vodstva vseh fakultet danes seznanili s prejetimi začasnimi odredbami ter pozvali dekane, da za omenjene tri javne uslužbence z današnjim dnem, torej prvim delovnim dnem po prejetih odredbah, obračunajo plače in omogočijo delo v skladu z njihovimi prejšnjimi pogodbami o zaposlitvah.

Zaradi že sprejetih najav izvedb študijskih programov za študijsko leto 2016/2017 oziroma izvedbenih predmetnikov, ki so jih za tekoče študijsko leto sprejeli organi fakultete, bodo trije zaposleni sicer opravljali druge naloge iz opisa delovnega mesta visokošolskega učitelja. Na UP so ob tem poudarili, da so naloge skladne s pravilnikom za vrednotenje dela pedagoških delavcev ter raziskovalcev UP, za konkretnejšo opredelitev nalog za vsakega od zaposlenih pa so pristojni dekani članic univerze.

Univerza v teh dneh sicer že podaja pisne ugovore zoper sklepe o začasni odredbi, v zakonitem 15-dnevnem roku pa bo odgovorila tudi na prejete tožbe, so še napovedali na UP.

Po navedbah RTVS je sicer tožbe vložilo vseh 12 odpuščenih profesorjev, tako da tudi preostalih devet v prihodnjih dneh pričakuje enak sodni epilog.

Na UP so danes sicer ponovno poudarili, da nihče od dvanajstih zaposlenih na univerzi, ki se jim je pred kratkim spremenila pogodba o zaposlitvi, ni izgubil zaposlitve na univerzi, vsi pa so tudi že podpisali nove pogodbe.

Ob začetku študijskega leta je 12 sodelavcev ZRS, sicer predavateljev na UP, dobilo odpovedi pogodb o zaposlitvi. Na univerzi so tedaj pojasnili, da odhajajoči delavci ZRS ne morejo istočasno imeti sklenjenih pogodb v na novo ustanovljenem raziskovalnem zavodu in na univerzi.

STA


Najbolj brano