UP: Diplome FM so veljavne

Iz Univerze na Primorskem so sporočili, da so vse izdane diplome visokošolskih zavodov, kot javne listine, veljavne. Dodali so še, da ne Univerza na Primorskem niti članica Fakulteta za management (FM) do danes še nista prejeli nikakršne sodbe Okrožnega sodišča v Kopru, zato je ne moreta komentirati.

Nekdanjega dekana Egona Žižmonda in direktorico koprske 
fakultete za management Nado Trunk Širca je sodnica 
Barbara Franca zaradi zlorabe položaja obsodila na pogojni 
kazni.  Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Nekdanjega dekana Egona Žižmonda in direktorico koprske fakultete za management Nado Trunk Širca je sodnica Barbara Franca zaradi zlorabe položaja obsodila na pogojni kazni.  Foto: Tomaž Primožic/Fpa

KOPER > Na Univerzi na Primorskem so izpostavili Pravno mnenje o veljavnosti in razveljavitvi diplom, ki ga je septembra leta 2008 izdala Univerza v Ljubljani (Fakulteta za upravo), v katerem piše: “Diplome so kljub ugotovljenim spornim vpisom po nepravilno določenih pogojih splošnih aktov FM veljavne.”

Dodali so še, da Univerza na Primorskem v zvezi s postopkom ustrezno komunicira tudi s predstavniki študentov.

Nekdanjega dekana Egona Žižmonda in direktorico koprske fakultete za management Nado Trunk Širca je sodnica Barbara Franca zaradi zlorabe položaja obsodila na pogojni kazni. Več si lahko preberete tu.

NR


Najbolj brano