Türkovi vložili novo vlogo za gradbeno dovoljenje za črno gradnjo v Parecagu

Družina Vitoslava Türka je na piransko upravno enoto nedavno podala novo vlogo za gradbeno dovoljenje za sporen objekt v Parecagu, je poročal Radio Slovenija. O vlogi naj bi upravna enota odločila do konca poletja, medtem pa si je gradbeni inšpektor stavbo ogledal skupaj z izvajalcem, zadolženim za odstranitev nedovoljenih gradenj.

Družina Vitoslava Türka je na piransko upravno enoto nedavno podala novo vlogo za gradbeno dovoljenje za sporen 
objekt v Parecagu. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Družina Vitoslava Türka je na piransko upravno enoto nedavno podala novo vlogo za gradbeno dovoljenje za sporen objekt v Parecagu. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PIRAN > Türkovi so že ob izbruhu afere s črno gradnjo zatrdili, da bodo dokazali, da v Parecagu niso gradili nezakonito, a je do zdaj več organov na različnih stopnjah zavrnilo njihove pritožbe, pri čemer eden od upravnih sporov še ni zaključen. Nazadnje so sicer z vlogo za spremembo gradbenega dovoljenja dosegli odlog rušenja, ki pa ne velja več, je spomnil Radio Slovenija.

Tako so nedavno na upravno enoto Piran podali novo vlogo za gradbeno dovoljenje. Na vprašanje, ali gre za poskus legalizacije objekta, pa radio od Türkovih ni dobil odgovora.

Na upravni enoti pa so potrdili le to, da so vlogo prejeli, a je ne komentirajo, ker je v fazi odločanja. Odločitev naj bi bila po poročanju radia znana do konca poletja.

Je pa zato sklep o dovolitvi izvršbe, torej odstranitve črne gradnje že nekaj časa pravnomočen. Gradbeni inšpektor je tako z izvajalcem, ki ga je inšpektorat izbral za odstranitev nedovoljenih gradenj, opravil kontrolni ogled, s čimer so lahko pripravili predračun stroškov za rušenje, še navaja Radio Slovenija.

Zakonodaja sicer določa, da se mora črnograditelj do tega opredeliti. Türkovi so pričakovano predlagali podaljšanje roka za odgovor, a bili zavrnjeni. Zato je bil izdan sklep o založitvi stroškov upravne izvršbe. Kot je pojasnil radio, to pomeni, da bo inšpektorat rušil na svoje stroške, ki jih bo potem terjal od Türkovih. Na inšpektoratu so povedali, da vrstni red prioritet ni javen, češ da bi objava pomenila resne motnje pri njihovem delu.

STA


Najbolj brano