Türkova sušilnica sadja ostaja nelegalna

“Stranka je umaknila zahtevek za gradbeno dovoljenje. Postopek se je zaključil. Gradnja ostaja nelegalen poseg,” je o zadnjih dogodkih okoli vile Vitoslava Türka povedal načelnik piranske upravne enote Ivan Seljak. Metka Türk zagotavlja, da bodo zahtevek ponovno vložili, ko bo projektant pravilno narisal vse proporce zgrajenega objekta.

Gradbeni inšpektorji imajo vse potrebne papirje, da začnejo 
rušiti nelegalno zgrajene vile z bazenom, ki pripadajo družini 
Türk. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Gradbeni inšpektorji imajo vse potrebne papirje, da začnejo rušiti nelegalno zgrajene vile z bazenom, ki pripadajo družini Türk. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PARECAG >Da je podjetje Virtus v lasti družine Türk umaknilo vlogo za izdajo gradbenega dovoljenja, je včeraj poročala RTV Slovenija. Prokuristka Virtusa Metka Türk pa je za Primorske novice pojasnila, zakaj so to storili. Türkovi namreč zdaj ugotavljajo, da je projektant projektno dokumentacijo, na kateri temelji vloga za izdajo gradbenega dovoljenja, “izdelal na zgrešenih predpostavkah glede pozicije objekta”. “Vlogo za izdajo gradbenega dovoljenja bomo ponovno vložili, ko bodo v obstoječo projektno dokumentacijo vnesli dejansko stanje zemljišča in ostale popravke, kot izhajajo iz ostalih novo pridobljenih listin,” piše v umiku vloge.

Prizadevanja Vitoslava Türka in družinskega podjetja Virtus, da bi legalizirali črno gradnjo v Parecagu, se vsaj glede na dopis Metke Türk načelniku piranske upravne enote Ivanu Seljaku torej še niso sklenila. Piranska upravna enota je podjetju Virtus oziroma družini Türk že lani zavrnila vlogo za izdajo spremenjenega gradbenega dovoljenja za nedovoljeno gradnjo v Parecagu. Zavrnitev upravne enote je bila pričakovana, ker veljavni prostorski načrti piranske občine na tistem območju ne dovoljujejo takšne pozidave. Skladno z gradbenim dovoljenjem iz leta 2002 bi Türkovi tam smeli graditi le sušilnico sadja, rastlinjak in podporne zidove.

“Naš objekt, katerega investitor je družinsko podjetje Virtus, še ni dokončan. Namenjen je bil za poslovne namene ter aktivnosti prejšnje lastnice objekta. Na tisti lokaciji ni še nihče živel, ga pa vzdržujemo,” je letos na sodišču pojasnjeval Türk. Tam je bil priča v postopku zoper gradbenega inšpektorja Pavla Galjaniča, ki je bil oproščen suma zlorabe uradnega položaja zaradi domnevnega neukrepanja.

Medtem ko Vitoslav Türk trdi, da ima njegova družina vsa potrebna dovoljenja in je na ustavno sodišče vložila zahtevo za razveljavitev vseh izdanih sklepov, pa ima gradbeni inšpektorat v rokah vse potrebno za morebitno rušenje Türkove črne gradnje v Parecagu. Odlog izvršbe namreč ni več v veljavi.

ALENKA PENJAK


Najbolj brano