Tudi letos 500 nasmehov otrok na Debelem rtiču

Dobrodelni projekt Pričarajmo nasmeh, ki ga podpira Tuš, bo tudi letos omogočil letovanje na Debelem rtiču 500 otrokom iz socialno šibkih družin. Doslej so v dvanajstih letih na morje pripeljali že 6100 otrok.

 Prva skupina otrok iz Radovljice, Škofje Loke, Kranja, Logatca in Ilirske Bistrice je že na Debelem rtiču.
Prva skupina otrok iz Radovljice, Škofje Loke, Kranja, Logatca in Ilirske Bistrice je že na Debelem rtiču. 

DEBELI RTIČ > Prva skupina otrok iz Radovljice, Škofje Loke, Kranja, Logatca in Ilirske Bistrice je že na Debelem rtiču, julija in avgusta se bodo zvrstile še štiri. Za mnoge od otrok bodo to edine počitnice, nekateri bodo prvič na morju. “Vrhunec letovanj je za mnoge otroke plavanje, izlet z ladjico in zabava z glasbo in plesom. Vsako leto se potrudimo, da jim poleg morskih užitkov ponudimo polno mero športnih, zabavnih in izobraževalnih vsebin,” pravi Ana Žerjal, vodja Mladinskega letovišča in zdravilišča Debeli rtič. Otroci so tako na primer izdelali maketo Triglava, saj letujejo na najnižji točki Slovenske planinske transverzale.

Letovanja Tuš letos organizira že 13. leto zapored. “Skupaj s partnerji smo dokazali, da je trinajstica srečno število, saj smo do danes na Debeli rtič pripeljali približno dvakrat več otrok, kot je vseh prebivalcev Ankarana. V časih, ki za mnoge niso enostavni, so nasmeški na obrazih najmlajših pomemben uspeh, ki nas žene naprej,” pravi Gregor Štampohar, direktor Skupine Tuš.

Otroke iz vseh slovenskih regij, ki jih peljejo na morje, izbere Rdeči križ v sodelovanju s centri za socialno delo, socialnimi službami na osnovnih šolah. Včeraj se je z otroki na Debelem rtiču družila tudi generalna sekretarka Rdečega križa Slovenije Renata Brunskole, ki se zahvaljuje vsem, ki omogočajo letovanja. NR


Najbolj brano