Tožba zaradi neplačanih računov Neuroagencije

Sebastjan Jeretič, svetovalec koprskega župana Borisa Popoviča, ni več solastnik podjetja Neuroagencija, ki ga je za strateško komuniciranje ustanovil z Igorjem Vlačičem. Njegov delež je tik pred lokalnimi volitvami odkupil prav Vlačič, ki bo zato sam ugovarjal tožbi nekdanje sodelavke, ki od podjetja zahteva 5400 evrov za opravljeno delo leta 2012.

Sebastjan Jeretič, svetovalec koprskega župana Borisa Popoviča, ni več solastnik podjetja Neuroagencija
Sebastjan Jeretič, svetovalec koprskega župana Borisa Popoviča, ni več solastnik podjetja Neuroagencija 

KOPER >Na koprskem sodišču je za jutri razpisana tožba, v kateri podjetje IRS, Marko Tuk s.p. za 5400 evrov toži podjetje Neuroagencija, ki sta ga Igor Vlačič in Sebastjan Jeretič pred leti skupaj ustanovila in stavila predvsem na strateško svetovanje in komuniciranje. Vendar obravnava menda odpade zaradi bolezni sodnice. Polovični delež v Neuroagenciji je imel Jeretičev NevroPR, drugo polovico pa Vlačičev Neurotrening. “Nič ne bi vedel o tožbi, pred nekaj meseci sem svoj delež v podjetju prodal Igorju Vlačiču,” je ob našem klicu dejal Sebastjan Jeretič.

Ko smo mu povedali, da gre za tožbo iz leta 2013, ko je še bil solastnik podjetja, se mu je začelo nekaj dozdevati, za kaj naj bi šlo, v svoj zagovor pa je takoj pristavil, da je takrat delal kampanjo v Srbiji in ga ni bilo tu, zato da je najbolje, da nam vse pojasni Vlačič. Kako to, da je svoj delež v podjetju prodal Vlačiču in za koliko, Jeretič ni želel pojasnjevati, češ da je to poslovna odločitev.

“Ko se je Sebastjan odločil, da gre v kampanjo z Borisom Popovičem, sem kot solastnik izpostavil moralno komponento. Že prej smo imeli nekatere težave, ker je postal Popovičev svetovalec, ob vstopu v kampanjo pa smo se dogovorili, da odkupim njegov delež, ker posel strogo ločujem od politike,” pojasnjuje Vlačič. Jeretič je namreč na Popovičevi listi Slovenija za vedno kandidiral za piranskega župana. Tudi Vlačič ni želel razkriti cene kupljenega deleža, pojasnil je le, da je najel kredit in da kupnine še ni v celoti poravnal. Zadnje mesece podjetje posluje dobro, pravi.

Po Vlačičevih besedah je tožbeni zahtevek na sodišče vložila nekdanja zaposlena v Jeretičevem podjetju NevroPR, s katero je podjetje Neuroagencija v letu 2012 sklenilo pogodbo o sodelovanju preko s.p. “Sam sicer nisem bil najbolj navdušen, da bi za nas opravljala kakršnokoli delo, pa čeprav pogodbeno, vendar se je Sebastjan potem vseeno dogovoril z njo. Po nekaj mesecih smo sodelovanje prekinili. Nismo ji plačali nekaterih računov, ki jih je izstavila, ker dela enostavno ni opravila. Verjamem, da bom to dokazal tudi na sodišču in da bo sodišče njen zahtevek zavrnilo. Če pa bo odločilo drugače, bom tudi to spoštoval,” še pravi Vlačič.

Dodaja, da je ob odkupu Jeretičevega deleža odkupil tudi vse terjatve in da bo zato vse reševal sam, ne glede na to, kje je razlog za tožbo. Z Jeretičem še vedno korektno sodelujeta. Neuroagencija je imela leta 2013 dobrih 36.000 evrov vseh prihodkov in je poslovno leto zaključila z 687 evrov dobička, Jeretičev NevroPR pa 18.019 prihodkov in dobrih 5200 evrov izgube.

TATJANA TANACKOVIČ


Najbolj brano