To ne more načeti medsebojnega zaupanja, ki ga gradijo Sarajevčani

Teroristični napad v sredo zvečer v Sarajevu, v katerem je napadalec z avtomatskim orožjem ubil dva vojaka vojske BiH in ranil več ljudi, je pretresel tudi islamsko skupnost v Istri. Večina njenih članov izhaja iz Bosne in Hercegovine.

Nevres Mustafić
Nevres Mustafić 

KOPER > “O tem smo izvedeli iz medijev. Presenečeni smo in šokirani in obžalujemo, da se je to zgodilo. Kot vsi ljudje obsojamo ubijanje nedolžnih ljudi ne glede na vero, nacijo in državo,” poudarja imam v Kopru Nevres Mustafić, ki je več let živel v Sarajevu.

“Upamo, da bodo bosanski državni organi naredili vse, da se takšno nasilje zaustavi in iz Sarajeva pošlje sporočilo miru. Sarajevo je resnično center multietničnosti. Upam, da bo v svet kmalu šla lepša slika o Sarajevu, kot je šla v sredo zvečer,” pravi.

A ta dogodek po njegovem prepričanju ne more narušiti sožitja in zaupanja med narodi, ki ga že dolgo gradijo Sarajevčani. “To, kar se je zgodilo v Sarajevu, kar se je zgodilo v Parizu, nima nobene zveze z islamom in z muslimani,” še poudarja. Pogovor z imamom Nevresom Mustafićem bomo objavili v jutrišnji številki Primorskih novic. KG


Najbolj brano