Tenis bodo lahko igrali tudi pozimi

Če bo vreme lepo, bi v Luciji še letos lahko dokončali dve novi teniški igrišči. Teniški klub Morje ju gradi pri cesti proti obrtni coni.

Če bo vreme lepo, bodo igrišči dokončali še letos, napoveduje Maurizio Romanello (desno). Foto: Helena Race
Če bo vreme lepo, bodo igrišči dokončali še letos, napoveduje Maurizio Romanello (desno). Foto: Helena Race

LUCIJA > “Do lani smo člani kluba, predvsem otroci, vadili na igriščih Marine v Luciji, pozimi smo igrišče pokrili z lastnim balonom. Letos se za to nismo uspeli več dogovoriti, zato smo se odločili za gradnjo svojih igrišč,” pravi predsednik kluba Maurizo Romanello. Pri uresničevanju zamisli je članom kluba prisluhnila tudi piranska občina, ki jim je v dolgoročni najem oddala dve zemljišči. Sami pa so zbrali denar za gradnjo, ki bo stala 80.000 evrov.

“Igrišči bomo tlakovali s keramičnim peskom. To bo prva taka površina v Sloveniji,” napoveduje Romanello. Na drenažni sloj bodo položili preprogo iz kratke umetne trave, nato bodo nanjo nasuli zrnca peska, prevlečena s poliuretansko smolo. “To ne zmrzuje, ne potrebuje zalivanja, po dežju se hitro posuši, ne povzroča prahu. Deluje pa kot klasični pesek,” našteva. Prihodnje leto nameravajo ob igriščih postaviti še klubski prostor z garderobami.

Igrišči bodo uporabljali predvsem člani kluba Morje, teh je približno 80, v prostih terminih pa ju nameravajo oddajati tudi drugim igralcem tenisa. V Istri imajo pokrita teniška igrišča še v Marini Portorož, na koprski Bonifiki in v dvorani v Vanganelu. HR


Najbolj brano