Tartinijevo priznanje Kseniji Kmetec Petaros

Občina Piran je slovenski kulturni praznik obeležila včeraj s slavnostno prireditvijo in podelitvijo Tartinijevega priznanja v portoroškem Avditoriju. Piranski župan Peter Bossman je priznanje za izjemne dosežke s področja kulture, ki pomembno oblikujejo kulturno življenje prebivalcev občine Piran, podelil Kseniji Kmetec Petaros.

Ksenija Kmetec Petaros je prejela Tartinijevo priznanje za izjemne dosežke s področja kulture, ki pomembno oblikujejo kulturno življenje prebivalcev občine Piran.
Ksenija Kmetec Petaros je prejela Tartinijevo priznanje za izjemne dosežke s področja kulture, ki pomembno oblikujejo kulturno življenje prebivalcev občine Piran.  

PORTOROŽ > Bibliotekarska specialistka Ksenija Petaros Kmetec je v Mestni knjižnici Piran odgovorna za domoznansko zbirko. S svojim dolgoletnim delom na področju bibliotekarstva, domoznanstva in kulture vselej prispeva k popularizaciji znanja in zvišanju zavesti o pomenu dediščine ter pripadnosti piranskemu in istrskemu specifičnemu okolju.

Ksenija Petaros Kmetec prebivalcem piranske občine, pa tudi širše, kulturno dediščino predstavlja z organizacijo in vodenjem kulturnih prireditev, literarnih večerov, pripravljanjem razstav, s sodelovanjem pri lokalnih in nacionalnih projektih, pisanjem strokovnih in poljudnih člankov ter prevajanjem domoznanskih prispevkov iz italijanščine v slovenščino. Ob tem neutrudno navezuje stike in izvaja različne oblike sodelovanja s posamezniki, društvi in ustanovami, ki si prizadevajo za širjenje znanj o dediščini in kulturi našega okolja, piše v obrazložitvi priznanja.

NR


Najbolj brano