Tamara iz Kopra je dobila sanjsko službo

Si predstavljate, da ste komunikativni, obvladate angleško, znate pisati in obožujete potovanja in da vam prav to prinese sanjsko službo - enomesečno brezplačno potovanje na Filipine, med katerim tudi zaslužite? Prav to se je zgodilo študentki iz Kopra Tamari Lah, ki je bila izbrana med 500 prijavljenimi na oglas za sanjsko službo.

Tamara Lah je prepotovala že pol sveta, v ponedeljek pa odhaja  na Filipine, kjer jo čaka “sanjska služba” Foto: Osebni Arhiv Tamare Lah
Tamara Lah je prepotovala že pol sveta, v ponedeljek pa odhaja na Filipine, kjer jo čaka “sanjska služba” Foto: Osebni Arhiv Tamare Lah

KOPER > “Joj, ne vidim ure, da pride ponedeljek in odletim proti Filipinom,” je bila včeraj, ko je izvedela, da je zmagala na natečaju za sanjsko službo, vesela Tamara Lah iz Kopra. “To bo pa res lepo darilo za dan žena,” se je zasmejala 26-letna študentka portoroške Turistice na magistrski stopnji, doma iz Laškega. “Iskreno povedano, sploh še ne dojemam, da sem bila med več kot 500 prijavljenimi izbrana prav jaz ... A po drugi strani mi mama in prijatelji dopovedujejo, da nikoli niso dvomili v moj uspeh,” je presrečna.

Na oglas so jo opozorili prijatelji

Da se je sploh prijavila na oglas za sanjsko službo na Filipinih, se lahko naša sogovornica zahvali prijateljem. Lani novembra je podjetje Gorec iz Trebnjega, ki se ukvarja z izdelavo in optimizacijo spletnih strani ter z internetnim marketingom, objavilo oglas oziroma ponudbo za “sanjsko službo” na Filipinih.

Kar nekaj prijateljev je v “osebi, ki ima rada potovanja, je delovna in komunikativna, ima smisel za pisanje in je zelo dobra (pogovorno in pisno) v angleškem jeziku”, kakršno so iskali v podjetju Gorec, prepoznalo Tamaro, zato so ji prigovarjali, naj se prijavi za to delovno mesto. In ko se je vrnila iz Kanade, je to tudi storila.

Ljubezen že pri trinajstih

Bodočega delodajalca je prepričala že s svojim prvim mednarodnim potovalnim blogom z naslovom Love story (Ljubezenska zgodba), ki ga je objavila na spletni domeniwww.ilovejourneys.com. “Objavljeni članek je bil deležen dobrega odziva in konstruktivnih kritik prijateljev z vsega sveta, kar me je še dodatno motiviralo za nadaljnje delo,” priznava Lahova, ki je že od malega gojila prav posebno ljubezen do potovanj, o čemer je tudi pisala v zgoraj omenjenem članku.

“Začelo se je že pri 13. letih, ko me je birmanska botra za darilo peljala v Grčijo. Od tedaj grem vsako leto nekam,” pove. Videla je že veliko sveta. Vsako poletje gre najprej za tri mesece delat v New York, nato pa si privošči mesec dni potovanja po različnih koncih sveta.

Kot pravi, ji je dobro popotnico v svet dala tudi Fakulteta za Turistične študije - Turistica in Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP), kjer dela kot vodja resorja za mednarodno dejavnost, ter številna priložnostna dela, od prodaje sadja in zelenjave do mesta sekretarke. “Tudi na ta način sem pridobila mnogo dragocenih izkušenj, ki so mi odprla vrata v svet in ta me je povsem prevzel,” iskreno pove simpatična rjavolaska.

Pisala bo o svojih doživetjih

Do odhoda na Filipine jo loči le še nekaj dni. In kakšna bo njena “sanjska” služba? Poleg tega, da bo spoznavala novo deželo, bo na spletni strani www.ilovejourneys.com objavljala članke v angleškem jeziku o Filipinih, aktivna bo na socialnih omrežjih, med delovne obveznosti pa sodi tudi pridobivanje popotnikov, da bodo začeli pisati svoje potopise za prej omenjeno spletno stran. “Komaj čakam, da pridobim nova znanja in spoznanja, delim izkušnje in pišem o doživetjih,” je navdušena Tamara Lah.

PETRA VIDRIH


Najbolj brano