Strmčnik bo kandidiral za župana Ankarana

Programska skupina Radi imamo Ankaran je danes najavila kandidaturo na volitvah za člane občinskega sveta občine Ankaran. Vodja skupine in predsednik tamkajšnje krajevne skupnosti Gregor Strmčnik je obenem napovedal svojo kandidaturo za župana občine Ankaran.

Gregor Strmčnik
Gregor Strmčnik 

ANKARAN > Občino Ankaran je leta 2011 ustanovilo ustavno sodišče, svoje organe pa bo občina dobila na oktobrskih lokalnih volitvah.

Pomembna razlika v primerjavi z dosedanjimi volitvami bo ta, da bo ankaranski občinski svet “po novem tudi odločal in ne le podajal mnenj, ki jih v preteklih desetletjih v Kopru in v Ljubljani v večini nihče ni upošteval”, je v sporočilu za javnost v imenu programske skupine navedel Gregor Strmčnik.

Med najpomembnejšimi opravili prvega mandatnega obdobja bodo po njegovem mnenju vzpostavitev učinkovite javne občinske uprave, ki bo delala v interesu ljudi in narave, dvig kakovosti življenja v Ankaranu, priprava in uzakonjenje pravil organiziranja ter delovanja organov lokalne skupnosti, izdelava korektne delitvene bilance ter ureditev odnosov z državo in Mestno občino Koper.

Programska skupina Radi imamo Ankaran bo voliccem predlagala kompetentno skupino kandidatk in kandidatov za svetnike, Strmčnik pa je ob tem pripravljen “odgovorno, načelno in do vseh prijazno opravljati tudi častno, a v prvem mandatu zagotovo zelo nehvaležno delo župana Občine Ankaran”.

Druga imena kandidatov še niso znana. Pred časom so v medijih kot možnega kandidata za ankaranskega župana omenjali tudi voditelja POP TV Edija Pucerja.

STA


Najbolj brano