Strela udarila v palmo, veter podiral drevesa

Ponoči so zaradi neviht največ dela imeli gasilci v slovenski Istri. Pogasili so palmo, odstranjevali podrta drevesa in odlomljene veje. V Portorožu je poplavilo cestišče.

Nočne nevihte so najbolj “udarile” v Istri.  Foto: Marko Koroĺˇec
Nočne nevihte so najbolj “udarile” v Istri.  Foto: Marko Koroĺˇec

ISTRA > Napovedi vremenoslovcev so se uresničile in nočne nevihte so najbolj “udarile” v Istri. Najhuje je bilo med 2. in 3. uro.

V Novi vasi je strela udarila v palmo, ki je zagorela. Posredovali so gasilci PGD Nova vas, ki so palmo pogasili.

Zaradi zamašenih odtočnih jaškov je poplavilo cestišče v Portorožu. Posredovali so gasilci JZ GB Koper in PGD Piran. Meteorne vode so dvignile in premaknile pokrov kanalizacijskega jaška, gasilci so ga vrnili v prvoten položaj.

Zaradi močnega vetra sta se na cesti med Sečovljami in Dragonjo podrli drevesi na vozišče ter ujeli voznika osebnega vozila. Posredovali so gasilci JZ GB Koper in PGD Sečovlje, ki so podrti drevesi odstranili s cestišča.

Na cesto med Sv. Petrom in Dragonjo je zaradi močnega vetra padlo vejevje. Posredovali so gasilci PGD Nova vas, ki so veje odstranili.

Močan dež je povzročil precej preglavic še v Domžalah, kjer je voda preplavila podvoz na Ljubljanski cesti. V naseljih Gradišče in Videm pri Lukovici je voda zalila garaži.

Zaradi močnega vetra sta se na cesti med Lonzanom in Dragonjo podrli drevesi na vozišče. Posredovali so gasilci PGD Sečovlje, ki so podrti drevesi odstranili s cestišča.

Veje so padle tudi na cesto pred Padno. Odstranili so jih gasilci PGD Nova vas.

Drevo se je podrlo tudi na cesto Korte-Gočan.

Spletno uredništvo


Najbolj brano