Strajnar ne bo direktor, Sava je izgubila nadzor

Direktor Turističnega združenja Portorož ne bo postal Franci Strajnar. Nadzorniki so namreč včeraj razveljavili sklep o njegovem imenovanju, še prej pa na skupščini prevetrili svoje članstvo.

Alen Radojkovič in Vojka Štular sta včeraj vodila dve pomembni seji, na katerih so  na novo pisali prihodnost  Turističnega združenja Portorož.
Alen Radojkovič in Vojka Štular sta včeraj vodila dve pomembni seji, na katerih so na novo pisali prihodnost Turističnega združenja Portorož. 

PORTOROŽ > Razpis za direktorja Turističnega združenja Portorož (TZP) so nadzorniki razveljavili, ker so ugotovili, da predhodniki pod vodstvom odstavljenega Matjaža Žnidaršiča niso delali prav. Niso namreč preverili, ali je Franci Strajnar izpolnjeval pogoje za direktorja, saj ni predložil dokazil o znanju italijanskega, angleškega ali nemškega jezika. Direktorske posle združenja bo poslej kot vršilka dolžnosti vodila Patricija Gržinič, ki je že dve desetletji zaposlena v TZP.

Poleg začasne direktorice pa je TZP včeraj dobilo tudi nekaj novih nadzornikov. Poleg Vojke Štular, ki jih vodi, so svoje mesto ohranili Marko Jazbec (predsednik uprave Hoteli Bernardin), Mate Matjaž (predsednik sekcije za gostinstvo in turizem pri Obrtni zbornici Slovenije) in Robert Krajnc (direktor Aerodroma Portorož). Novoimenovani pa so predsednica uprave Istrabenz Turizma Lorela Dobrinja, piranski podjetnik Borut Valenčič in predstavnik Okolja Piran Neset Dulai. Dobrinja je v svetu nadomestila Marina Antoloviča, Valenčič Mirana Kraševca, Dulai pa Tomaža Krajnca.

Skupščina, ki jo je vodil Alen Radojkovič, direktor Okolja Piran, ki je eno od ustanoviteljev združenja, je bila kratka. Prisotnih je bila večina družabnikov, ki so podprli predlagane spremembe. V pomoč so jim bili tudi sami nadzorniki: dober teden po vabilu na skupščino sta namreč Antolovič in Jazbec po elektronski pošti poslala odstopni izjavi. Odstop prvega so nadzorniki upoštevali, Jazbeca pa kljub temu, na predlog Lorele Dobrinja, ponovno imenovali, saj si delovanja TZP brez Hotelov Bernardin ne predstavljajo.

Piranski župan Peter Bossman je o razlogih za spreminjanje nadzornega sveta povedal, da je napočil čas za osvežitev, občina pa da navsezadnje pripravlja tudi novo turistično strategijo.

Jadran Furlanič je včeraj po pogodbi izpolnil pogoje za odhod z delovnega mesta in tudi za upokojitev. Svoje stvari je že pospravil, primopredaja poslov dolgoletni sodelavki Patriciji Gržinič bo kratka. “Domnevam, da je do zamenjave nadzornikov prišlo zato, ker ni bilo več ravnotežja med gospodarstvom in občino ter je bilo preveč članov povezanih s skupino Sava Turizem,” je tik pred odhodom med upokojence svoje razmišljanje strnil Furlanič.

ALENKA PENJAK


Najbolj brano