Srebro je ostalo doma

Na prenovljenem objektu Žusterne so v torek še tretjič organizirali City Games, igre na vodi, ki so neuradna naslednica Iger brez meja. Koprska ekipa Captain Neduh je osvojila srebro.

 Foto: Jan Mastrović
Foto: Jan Mastrović

KOPER > V koprskem bazenu se je na zadnjem slovenskem challengerju merilo šest ekip iz celotne Slovenije, med katerimi so bili tudi aktualni slovenski prvaki Velenjčani. Ti so potrdili vlogo favorita in brez težav zmagali ter tako vrgli rokavico Mariborčanom, ki so pred dnevi na domačem terenu zanesljivo ugnali konkurenco s polnim izkupičkom točk.

V Kopru je nastopilo šest ekip - poleg Velenjčanov še dve ekipi iz domačega mesta, Kranj, Ivančna Gorica in Maribor. Pomerili so se v šestih različnih zabavnih vodnih igrah. Srebro je ostalo na domačem terenu, bron je odšel v Maribor.

Med tekmovalci je bil tudi Primož Jeralič, paraolimpijski šampion v ročnem kolesarstvu, ki je na olimpijskih igrah v Riu osvojil dve deseti mesti. Povedal je, da so mu City Games predstavljale povsem nov in neznan izziv v življenju. Pozornost je pritegnila tudi tekmovalka Nastja Govejšek, ki ji voda predstavlja povsem domače okolje, saj je kot 15-letnica nastopila na olimpijskih igrah v Londonu v plavanju in kot najmlajša Slovenka na igrah osvojila 28. mesto, v torek pa je nastopala za ekipo Velenja in pripomogla k njihovi zmagi.

Spletno uredništvo


Najbolj brano